08.09.2024

İmalat Sanayiinde Kadınların Güçlenmesi Projesi - Operatör İlanı Hk.

1 Ekim 2023 tarihi itibariyle, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı iş birliğinde İmalat Sanayinde Kadınların Güçlenmesine Yönelik Model Geliştirilmesi Projesi hayata geçirilmiş bulunmaktadır. Avrupa Birliği finansmanı ile yürütülmekte olan Proje, imalat sanayinde kadınların güçlenmesini önceleyerek kalkınma gündeminde öne çıkan ikiz dönüşüm ihtiyacına yönelik modeller geliştirmeyi amaçlıyor.

MEXT Teknoloji Merkezi (MEXT) ile iş birliği içerisinde 100 katılımcı firmayla dijital dönüşüm ve yeşil dönüşüm alanlarında pilot programlar olarak adlandırılan dönüşüm programlarını uygulamaya koyarken, yine bu programlara dahil olacak 200 değişim elçisi ve 200 operatörün projeye özel oluşturulmuş bir müfredat ve mentörler eşliğinde yetkinliklerinin geliştirilmesi ve takiben firmalarda istihdamlarının sağlanması hedefleniyor.

Projenin pilot uygulama illeri İstanbul, Ankara, İzmir, Manisa, Kocaeli, Bursa, Tekirdağ, Adana ve Gaziantep olarak belirlemiş bulunuyor.

Fiziksel olarak gerçekleştirilecek eğitimler kapsamındaki konaklama ve seyahat ücretleri Proje tarafından karşılanacak olup operatörlere eğitim sürecince cep harçlığı da verilecektir.

Hedef gruplardan olan operatör başvuruları için forma aşağıda yer alan linkten ulaşabilirsiniz.

Hedef Grup

Başvuru Linki

Operatör

Süreçle ilgili sorularınızı “ sanayidekadinlaringuclenmesi@undp.org” e-mail adresine iletebilirsiniz.

Bilgi Notu

06.09.2024