19.03.2024

Kayıt Ücretleri ve Yıllık Aidatları

01.06.2004 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüÄŸe giren 5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar BirliÄŸi ile Odalar ve Borsalar Kanunu’nun “Borsaya kayıt ücreti ve yıllık aidat” baÅŸlıklı 50. maddesi “ Üyeler borsaya kayıt sırasında kayıt ücreti ve her yıl için yıllık aidat ödemekle yükümlüdür. Kayıt ücreti ve yıllık aidat miktarları Birlikçe çıkarılacak yönetmelikle gösterilecek usullere göre belirlenecek dereceler üzerinden ve tarifelere göre tespit olunur. Tarifeler, borsa yönetim kurulunun teklifi ve meclisin onayı ile yürürlüÄŸe girer. Yıllık aidat her yılın haziran ve ekim aylarında iki eÅŸit taksitte ödenir. Yıl içinde kaydedilenlerin kayıt ücreti ile önceki yıldan itibaren geçerli olarak kaydedilmesi gerekenlerin kayıt ücretleri ve yıllık aidatları, durumun kendilerine tebliÄŸi tarihinden itibaren bir ay içinde ödenir.” Hükümlerine amirdir.

Mezkur Kanunun 77. maddesinde; süresinde ödenmeyen kayıt ücreti ve yıllık aidata 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun uyarınca günlük gecikme zammı tahakkuk ettirileceÄŸi hususu hükme baÄŸlanmıştır. Ayrıca bu madde, zamanında ödenmeyen yıllık aidat ve kesinleÅŸmiÅŸ gecikme zamlarının tahsili hakkındaki yönetim kurulu kararlarını ilam hükmünde kabul etmekte olup, icra dairelerince yerine getirilir hükmünü amirdir.

Aidat ödemelerinizi, Borsamızın T.C. Ziraat Bankası Ä°zmir GiriÅŸimci Dinamik Åžubesinde mevcut TR93 0001 0026 1638 1785 5450 47 IBAN numaralı hesabımıza üye sicil numaranızı da belirterek gerçekleÅŸtirebilirsiniz.