26.04.2024

Elidaş, sermayesini artırdı

2011 yılı başında kuruluş çalışmaları tamamlanan Ege Lisanslı Depoculuk A.Ş. (ELİDAŞ)’ın ilk Olağan Genel Kurul Toplantısı 22 Mart 2012 tarihinde İzmir Ticaret Borsası’nda gerçekleştirildi.

2011 yılı faaliyet, denetim raporları ile 2011 yılı bilanço ve gelir tablolarının onaylandığı toplantıda, 8 milyon TL olan şirket sermayesi 11 milyon TL’ye çıkarıldı.

ELİDAŞ’ın ilk Olağan Genel Kurul Toplantısını değerlendiren ELİDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ş. Barış Kocagöz, genel kurulda idari bina ve numune alma binasının temmuz sonunda tamamlanmasını, ardından  yazılım ve makbuz çalışmalarının bitirilmesini kararlaştırdıklarını söyledi. ELİDAŞ’ın Selçuk Belevi’deki tesislerinde faaliyet göstereceğini belirten Kocagöz, “Çalışmalar yeni sezona yetişecek. Ekim ayında ilk pamukların depoya kabulünü yapacağız” dedi.

Lisanslı depoculuğun gelişmesi için hükümetin mevzuat düzenlemesi yapması gerektiğine dikkat çeken Kocagöz, “Ürününü lisanslı depoya koyacak üreticiye 3 yıl boyunca depo maliyeti desteği verilmesini diliyoruz” diye konuştu.

Lisanslı depoculukla birlikte pamuk başta olmak üzere tarım sektöründe büyük değişim yaşanacağını vurgulayan Kocagöz, şunları söyledi:

“Pamukta ilk örnek olduğumuz için yoğun bir çaba veriyoruz. Mevzuat ve kuruluş planları ile ilgili zorlukları aşmaya çalışıyoruz. Lisanslı depoculuk üreticinin hasat sezonunda pamuk arzında rahat etmesini sağlayacak. Ürün makbuzları bankalarda teminat yerine geçecek. Aynı zamanda Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası ile spot piyasalarda işlem görecek. Sanayici de 12 ay boyunca standardı garanti edilmiş pamuk alabilecek.”

Yönetim ve Denetim Kurullarına üye seçiminin yapıldığı toplantıda üyeler şöyle oluştu:

Yönetim Kurulu:

Ş.Barış Kocagöz (Başkan)(İzmir Ticaret Borsası YKB Yrd.), Erol Avni Bozkurt(İzmir Ticaret Borsası YKÜ), Ömer Çelik(VOB YKÜ), Güzin Sarıoğlu (VOB Genel Md.Yrd.), Faruk Kula(Balıkesir Ticaret Borsası YKB), Ufuk Ümit Onbaşı(İş Yatırım Menkul Değerler Genel Md.Yrd.), Hasan Özer Orhan(Denizbank Batı Anadolu Bölge Md.), Ayşe Yenel(Türkiye Sınai kalkınma Bankası İzmir Şb.Md.), Mehmet Kaya(Şanlıurfa Ticaret Borsası YKB), Cüneyt Güleç (İzmir Ticaret Odası YKÜ), Murad Tulunay(İMKB Takas ve Saklama Bankası Grup Bşk.), Cüneyt Bakan(TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar-Pamuk Satış Müdürü).

Denetim Kurulu:

Bertan Balçık(Söke Ticaret Borsası YKB), Sadık Özkasap(Manisa Ticaret Borsası YKB), Abdüllatif Aka(Ödemiş Ticaret Borsası YKB).

22.03.2012