26.04.2024

İzmir İl Kadın Girişimciler Genel Kurul Toplantısı’ndan

Koordinatörlüğü İzmir Ticaret Borsası tarafından yürütülen TOBB İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu Yeni Dönem İlk Genel Kurul Toplantısı, 26 Şubat 2015 Perşembe günü, İzmir Ticaret Borsası Yeni Meclis Salonu'nda geniş katılımla düzenlendi.

Toplantıya TOBB İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Aysel Öztezel, Başkan Yardımcısı Gonca Harman, İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Uçak,  İzmir Ticaret Borsası Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Pınar Nacak ve kurul üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmaları bölümünde; İzmir Ticaret Borsası Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Pınar Nacak kurul üyelerine mevzuat ve kurul çalışmalarının işleyiş düzeni hakkında bilgi aktardı. Pınar Nacak, konuşmasının son bölümünde “Kurul faaliyetlerinin ilimizdeki kadın girişimci potansiyelini geliştirmek adına çok önemli bir rol üstleniyor. Herkesin bu kurulun faaliyetlerine katkı koymasını istiyoruz. Özellikle son günlerde ülkemizde yaşanan olaylar göz önüne alındığında kadının varlığının, değerinin ve tüm anlamıyla eşitliğinin daha iyi anlaşılması noktasında kadının ekonomik gücünün artması da büyük önem taşıyor” diye konuştu.

İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Uçak,  “Koordinatörlüğünü Borsamızın üstlendiği ve yeni dönemde benim de doğal üye statüsünde görev alacağım TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulumuzda sizlerle bir arada olmak, katkı sağlamak benim için son derece önemli. Toplumumuzun yarısını oluşturan kadınlarımızın girişimcilik gücü geliştirildikçe ve potansiyelleri açığa çıkarıldıkça ülkemizi bir üst gelişmişlik seviyesine taşıyacaklarına inanıyorum. Bu nedenle, bu konu, sadece kadınların konusu değil toplumsal bir konudur. Ve stratejik bir öneme sahiptir” dedi. Kurul adına kırsalda ve kent düzeyinde kadın girişimci sayısının artması ve kadının iş gücüne katılım oranının yükselmesi adına çalışmalar yürüteceklerini belirten Uçak, “Koordinatör Borsamız adına Yönetim Kurulu Başkanımız Işınsu Kestelli’nin değerli destekleri ile daima Kurulumuzun yanında olacağını da özellikle ifade etmek isterim” diye konuştu.

Türkiye adına kadın dayanışmasının gündemin ilk sıralarında olduğu bu dönemde Genel Kurul toplantısı vesilesiyle üyelerin bir araya gelmesinin oldukça anlamlı hale geldiğini belirten TOBB İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aysel Öztezel, “Bildiğiniz gibi şiddetin kol gezdiği ve yüreğimizi yaktığı günler yaşıyoruz. Kadın-erkek eşitliğini sağlamak için bütüncül politikalar üretilmedikçe, failler caydırıcı bir şekilde cezalandırılmadıkça ve toplumda yükselen şiddet kültürüne karşı önlem alınmadıkça bu sorunun çözülemeyeceğine inanıyoruz” dedi.

Günümüz koşullarında dünyada ekonomik büyümeden bahsedebilmek için girişimci sayısının artması, daha çok ürün ortaya çıkması ve daha fazla üretim yapılmasının şart olduğunu dile getiren Aysel Öztezel, “Türkiye’nin 2023 yılında kişi başı 25.000 dolar milli gelire ulaşması ve dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri olması için kadının iş hayatının içindeki varlığını gelişmiş ülkeler seviyesine çıkarması zorunludur. Ülkemiz için kadınının girişim ve işgücü piyasasında daha yüksek oranda var olması hepimizin ortak temennisi. Bu bağlamda, TOBB bünyesinde Kadın ve Genç Girişimciler Kurulları kurulması,  Kurul’un, kadın girişimcilik konusunda genel politikalar geliştirmesi ve görüş oluşturulması,  girişimcilik kültürüne gereken önemin verilmesinde büyük katkı sağlamaktadır” dedi.

Konuşmasının son bölümünde İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli’ye kurula vermiş olduğu destek sebebiyle teşekkür eden Öztezel, “Yeni dönemde en büyük temennimiz Kurul çalışmalarını birlik ve beraberlik içinde yürütmek ve tüm üyelerin değerli katkıları ile iz bırakacak faaliyetlere imza atmak olacak. Bizlere yola çıktığımız ilk günden beri her zaman sonsuz destek veren değerli Borsa Başkanımıza sizlerin nezdinde teşekkür ederim” dedi.

TOBB İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkan Yardımcısı Gonca Harman ise özellikle kırsalda yer alan kadınların kurul olarak desteklerine ihtiyaçları olduğunu dile getirerek, “Bu dönemde yapacağımız projelerle kırsalda yaşayan kadınlarımızın istihdamını arttırma yolunda çalışacağız” diye konuştu.

Toplantıya konuk olarak katılan EBSO Meclis Başkan Yardımcısı Işın Yılmaz ve TOBB İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu Eski Dönem Başkanı Betül Elmasoğlu da toplantıda söz alarak Aysel Öztezel ve yeni dönem kurul üyelerine başarı dileklerinde bulundu ve kurul faaliyetlerine her konuda desteğe hazır olduklarını belirtti.

Işın Yılmaz, konuşmasında, kadınlar arasındaki dayanışmanın oldukça önemli olduğunu ve bu konuda oda/borsalarda yer alan kadınların kurula verecekleri katkıya her zaman ihtiyaç olduğunu dile getirerek “İzmir ilinde bulunan oda/borsa meclislerinde görev alan kadın üyelerle Kadın Girişimciler Kurulumuzun yakın işbirliği içinde olması kurul çalışmalarının etkinliğini arttıracaktır” dedi.

Konuşmaların ardından TOBB İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Aysel Öztezel, üyeleri yeni dönemde başlanması planlanan projeler hakkında bilgilendirdi. Öztezel, bilgilendirmenin ardından Kadın Girişimciler Kurulu Üyeleri’nin sorularını yanıtladı.

Soru-cevap bölümünün ardından toplantıya kadına yönelik şiddete dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla siyah kıyafetle katılan tüm konuklar hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

27.02.2015