26.04.2024

Çin Halk Cumhuriyeti Yeni Vize Uygulaması Hk.

Sayın Üyemiz;

Türkiye Odalar ve Brosalar Birliğinden alınan 05.01.2018 tarihli yazıda; Ekonomi Bakanlığından aldıkları 29.12.2017 tarihli yazıda; Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği internet sitesinde (http://tr.china-embassy.org/tur/) yer alan 25.12.2017 tarihli duyuruya atfen, 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren geçerli olmak kaydı ile Türkiye’den Çin’e yönelik yapılacak vize başvuru işlemlerinde internet sistemine geçildiği, e-vize uygulamasının başlatıldığı ve M kodlu ticari vize başvurularında istisnai bir uygulamaya gidildiği belirtilmektedir.

Ayrıca; yeni vize uygulaması kapsamında ÇHC Ankara Büyükelçiliği tarafından belirlenen ve hazırlık çalışmaları sürdürülen ekteki listede yer alan kurum ve kuruluşların Çin’e yönelik vize işlemlerinin hızlandırılabilmesini teminen istinsnai uygulamalar getirildiği belirtilmektedir.

Yazıda ayrıca ÇHC’ye yönelik iş amaçlı seyahatleri kapsayan ve işadamlarımızı ildilendiren M tipi vize teminen sürecinde önemli değişiklikler yapılmıştır. Bu çerçevede özetli ÇHC Ankara Büyükelçiliği tarafından tanındığı belirtilen meslek örgütleri ve kuruluşlara üyelikleri ile firmalarda çalıştıklarını ispatlayanlardan onaylı davet mektubu talep edilmeyecek; bunun yerine sadece ÇHC’de bulunan bir firmadan temin edilecek davet mektubunun yeterli olacağı belirtilmektedir.

Konu ile ilgili olarak; LİNKTE kayıtlı listelerin daha kapsamlı bir şekilde oluşuturulabilmesi için Birlikçe Bakanlık nezdinde girişimlerde bulunulduğu belirtilmektedir.

Çin Halk Cumhuriyeti Vize Başvuruları ile ilgili olarak lütfen TIKLAYINIZ.

Saygılarımızla.