28.03.2024

Projeler / İzmir Ticaret Borsası Üyesi Firmaların Rekabet Güçlerinin Arttırılması Çalışmaları

Borsamız ve Ege Üniversitesi Rektörlüğü arasında 5 Nisan 2012 tarihinde bir işbirliği protokolü imzalanmıştır. Ege Üniversitesi Rektörlüğü adına bu protokolün yürütülmesinden Ege Üniversitesi Bilim-Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (E.Ü.EBİLTEM-TTO) sorumludur.

Protokol çerçevesinde, tarım ve gıda sektörünün aktörü olan İzmir Ticaret Borsası’na üye firmaların Ar-Ge ve inovasyon yönetimi, finansal desteklere erişim, uluslararası işbirlikleri kurma, dış ticaret hacimlerinin geliştirilmesi, proje geliştirme ve sınai mülkiyet hakları gibi konularda rekabet güçlerini artırmalarına yönelik çalışmalar yapılması hedeflenmiştir.

Çalışmanın ilk ayağında İzmir Ticaret Borsası’na üye firmaların inovasyon, proje geliştirme, sınai mülkiyet hakları vb. konulardaki mevcut durumu ortaya konulacak ve İzmir Ticaret Borsası Üye İnovasyon Haritası oluşturulacak ve elde edilen sonuçların değerlendirilmesi yolu ile firmaların inovasyon yeteneklerinin (eksiklikler, güçlü yanlar, bilinenler, bilinmeyenler vb) oluşturulması sağlanacaktır. Ardından, Borsamız üyesi firmalara;

• Eğitim seminerleri verilmesi,
  • Ar-Ge, inovasyon ve üniversite işbirliği farkındalıklarının artırılması,
  • Ar-Ge ve inovasyon projeleri geliştirilmesi,
  • TEYDEB, TTGV, KOSGEB ve San Tez başvurusu,
  • AB projelerine firmaların katılımı,
  • Patent araştırılması ve alımına destek,
  • Yurtdışı firmalarla teknik ve ticari işbirliklerinin oluşturulması konularında destekler verilmesi amaçlanmaktadır.