27.04.2024

Projeler / İzmir Ticaret Borsası Ticaret Portalı

Bilindiği üzere; iletişim teknolojilerindeki gelişmeler dünyada iş yapış şekillerini değiştirmiş, elektronik ticaret ve ticaret portallarına adaptasyon bir zorunluluk halini almıştır. Borsamız üye firmalarının elektronik ticaret şekillerine adaptasyonunu kolaylaştırmak, yeni imkanlar sunmak ve firmalarının yurtdışına açılmalarına katkıda bulunmak amacıyla uzun yıllardır proje, faaliyet ve iş birlikleri gerçekleştirmektedir.

Bu kapsamda, yurtdışından gelen taleplerin üye firmalarımıza duyurulmasına ve onların tekliflerinin de hem yurtiçi hem yurtdışındaki olası müşterilere ya da iş birliği yapabilecekleri firmalara ulaştırılması amacıyla “İzmir Ticaret Borsası Ticaret Portalı” geliştirilmiştir.

Websitemiz üzerinde hizmete açılan portal üzerinden Türk ve yabancı firmalar iş birliği taleplerini ve ürünlerini sektör ile GTİP bazında Portala aktarabilmekte, talep ve tekliflerini sistem üzerinden sunabilmektedirler.

İTB Ticaret Portalına ulaşmak için lütfen TIKLAYINIZ.

PORTAL FONKSİYONLARI:

Portal ziyaretçileri firmalar tarafından daha önce girilmiş olan Satış Talepleri’ni  ülke, Sektör ve GTİP bazında filtreleyerek görüntüleyebilir, firmalarla iletişime geçebilirler.

Ayrıca Talep Oluştur bölümünden Alım yapmak istedikleri ürünlerin İngilizce ve Türkçe dilinde talebini oluşturarak yeni firmalara ulaşabilirler.

Portal ziyaretçileri firmalar tarafından daha önce girilmiş olan Alış Talepleri’ni  ülke, Sektör ve GTİP bazında filtreleyerek görüntüleyebilir, firmalarla iletişime geçebilirler.

Ayrıca Talep Oluştur bölümünden Satışını yapmak istedikleri ürünlerin İngilizce ve Türkçe dilinde talebini oluşturarak yeni müşterilere ulaşabilirler.

Portal ziyaretçileri firmalar tarafından daha önce girilmiş olan İşbirliği Talepleri’ni  ülke, Sektör ve GTİP bazında filtreleyerek görüntüleyebilir, firmalarla iletişime geçebilirler.

Ayrıca Talep Oluştur bölümünden İngilizce ve Türkçe dilinde işbirliği talebi oluşturarak yeni bayi, acente, çözüm ortağı vb. konularda işbirlikleri oluşturabilirler.

Talep Oluştur bölümünde zfirmalar Alım, Satım ve İşbirliği taleplerini oluşturabilirler. Yeni talepler Borsa ekibi tarafından onaylandıktan sonra yayınlanır. Talebini İngilizce oluşturmak isteyen firmalar İngilizce sayfadaki “register your offer” linkinden gerçekleştirebilir.