26.04.2024

Projeler / Kadın Girişimcilerin Güçlendirilmesi Projesi

Türkiye – AB Ä°ÅŸ Dünyası DiyaloÄŸu kapsamında Pire Küçük ve Ortak Ölçekli Ä°ÅŸletmeler Sanayi Odası (BEP) tarafından sunulan ve Borsamızca ortak olunan “Kadın GiriÅŸimcilerin Ä°ÅŸ ve Sivil Toplum Hayatında Ä°letiÅŸim Ä°le Ä°liÅŸkilerinin Güçlendirilmesi ve Tecrübe Paylaşımı” baÅŸlıklı proje ile hibe almaya hak kazanılmıştır.

1 Nisan 2019 tarihi itibariyle faaliyetlerine baÅŸlanan proje ile Avrupa BirliÄŸi desteÄŸi ile Borsamız ve tüm paydaÅŸlar arasındaki iÅŸ birliÄŸiyle kadın giriÅŸimciliÄŸinin ve istihdamın güçlendirilmesinin teÅŸvik edilmesi amaçlamaktadır.

Proje kapsamında, uluslararası ve bölgesel faaliyetler ile kadın giriÅŸimciliÄŸinde Türkiye ve AB'deki tüm iÅŸ toplulukları arasında iletiÅŸim ve koordinasyonun arttırılması saÄŸlanarak ortak bir strateji oluÅŸturulması planlanmaktadır.

Projenin Amaçlar:

Projenin 4 spesifik amacı vardır:

1. Proje taraflarını, kadın giriÅŸimcileri ve eÄŸitim sektörünü iyi uygulamaları paylaÅŸmak üzere bir küme altında toplamak. B2B organizasyonları yapmak. Kadın GiriÅŸimci Network’ü oluÅŸturmak.
  2. Türkiye’de 200 katılımcı ile 10 lokal eÄŸitim düzenleyerek Türk Kadınlarının GiriÅŸimcilik alanında güçlendirmek ve uygulamalar yaparak entegrasyonlarına yardımcı olmak.
  3. EURO-FEM adı altında Melek Yatırımcı Forumu oluşturmak.
  4. Avrupa BirliÄŸi ve Türkiye arasında kadın iÅŸletmeleri ve kadın toplulukları arasında diyaloÄŸu ve iÅŸ aÄŸlarını geliÅŸtirmek.

PROJE LOGOSU