03.06.2020

Projeler / Kadın Girişimcilerin Güçlendirilmesi Projesi

Türkiye – AB İş Dünyası Diyaloğu kapsamında Pire Küçük ve Ortak Ölçekli İşletmeler Sanayi Odası (BEP) tarafından sunulan ve Borsamızca ortak olunan “Kadın Girişimcilerin İş ve Sivil Toplum Hayatında İletişim İle İlişkilerinin Güçlendirilmesi ve Tecrübe Paylaşımı” başlıklı proje ile hibe almaya hak kazanılmıştır.

1 Nisan 2019 tarihi itibariyle faaliyetlerine başlanan proje ile Avrupa Birliği desteği ile Borsamız ve tüm paydaşlar arasındaki iş birliğiyle kadın girişimciliğinin ve istihdamın güçlendirilmesinin teşvik edilmesi amaçlamaktadır.

Proje kapsamında, uluslararası ve bölgesel faaliyetler ile kadın girişimciliğinde Türkiye ve AB'deki tüm iş toplulukları arasında iletişim ve koordinasyonun arttırılması sağlanarak ortak bir strateji oluşturulması planlanmaktadır.

Projenin Amaçlar:

Projenin 4 spesifik amacı vardır:

1. Proje taraflarını, kadın girişimcileri ve eğitim sektörünü iyi uygulamaları paylaşmak üzere bir küme altında toplamak. B2B organizasyonları yapmak. Kadın Girişimci Network’ü oluşturmak.
  2. Türkiye’de 200 katılımcı ile 10 lokal eğitim düzenleyerek Türk Kadınlarının Girişimcilik alanında güçlendirmek ve uygulamalar yaparak entegrasyonlarına yardımcı olmak.
  3. EURO-FEM adı altında Melek Yatırımcı Forumu oluşturmak.
  4. Avrupa Birliği ve Türkiye arasında kadın işletmeleri ve kadın toplulukları arasında diyaloğu ve iş ağlarını geliştirmek.

PROJE LOGOSU