29.03.2024

Projeler / İTB Üye Firmalarının E-Ticaret Uygulamaları ile Ticaret Kapasitelerinin Artırılması

E-Commodity Bazaar isimli emtia alım satım portalımızın sistem ve tasarım altyapısının geliÅŸtirilmesi amacıyla KOSGEB’e sunulan ve kabul edilen “Ä°zmir Ticaret Borsası Üye Firmalarının Elektronik Ticaret Uygulamaları ile Ticaret Kapasitelerinin Arttırılması” isimli proje 28 Nisan 2016-28 Nisan 2017 tarihleri arasında baÅŸarılı bir ÅŸekilde tamamlanmıştır.

Proje kapsamında aÅŸağıdaki faaliyetler gerçekleÅŸtirilmiÅŸtir.

• E-Commodity Bazaar emtia alım satım portailinin sistem ve tasarım altyapısı geliÅŸtirilmiÅŸ ve kullanıcı dostu bir ara yüz yapılmıştır. Ayrıca web sitesi ile uyumlu mobil görünümü ve mobil uygulamaları (Android ve iOS) geliÅŸtirilmiÅŸtir.
  • Portalde özellikle satıcı taraflar için ürün alıcısının ticari riskini sorgulayabilmeleri amacıyla “Ticari Risk Sorgulama” alanı web sitesine entegre edilmiÅŸtir.
  • Yapılan yurtiçi ve yurtdışı iÅŸbirlikleri sayesinde portalin üye sayısı artmıştır. Ä°ÅŸbirliÄŸi kuruluÅŸlarının üyeleri portale üyelik için baÅŸvuruda bulunmaya devam etmektedir.
  • 1-4 Eylül 2016 tarihleri arasında Ä°stanbul’da gerçekleÅŸtirilen WorldFood Uluslararası Gıda Fuarı’na ve 16-20 Ekim 2016 tarihleri arasında Fransa’nın Paris ÅŸehrinde gerçekleÅŸtirilen SIAL 2016 Uluslararası Gıda ve Ä°çecek Fuarı’na standlı olarak katılım saÄŸlanmıştır. Fuar süresince yoÄŸun tanıtım çalışmaları gerçekleÅŸtirilmiÅŸ, E-Commodity Bazaar’ın iÅŸleyiÅŸi ve fonksiyonları hakkında ayrıntılı bilgi verilmiÅŸtir.
  • Sosyal medya ve reklam tanıtım faaliyetleri sayesinde portalin web üzerinde görünürlüÄŸü artmış ve portale daha fazla kiÅŸi tarafından eriÅŸim saÄŸlanmıştır.
  • Veri yayın kuruluÅŸu tarafından dünya borsalarından alınan verilerin portale entegre edilmesiyle portale üye firmaların tarım ve gıda ürünlerine iliÅŸkin uluslararası borsalardaki iÅŸlem fiyatları eriÅŸimleri saÄŸlanmıştır.
  • Borsamız üyelerinin elektronik ticaret ve dış ticaret konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla “Uygulamalı E-Ticaret” ve “Dış Ticaret” eÄŸitimleri ile “E-Commodity Bazaar Portali Çalışma Sistemi Bilgilendirme Toplantıları” düzenlenmiÅŸtir.
  • Ä°zmir’de bulunan üreticilerin elektronik ticaret konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla Ä°zmir’de bulunan 10 köye E-Commodity Bazaar emtia alım satım portali hizmeti götürülerek elektronik ticaretin köylerde de yaygınlaÅŸtırılması yönünde çalışmalar gerçekleÅŸtirilmiÅŸtir.

Ayrıca, proje kapsamı dışında, E-Commodity Bazaar'ın etkinliÄŸinin arttırılması amacıyla birçok oda/borsa ile iÅŸbirliÄŸi protokolü imzalanmıştır.

Tanıtım BroÅŸürü için tıklayınız.