26.04.2024

Projeler / E-Commodity Bazaar Emtia Alım Satım Portalı

Ä°zmir Ticaret Borsası tarafından üye firmaların dış ticaret kapasitelerinin arttırılması amacıyla “E-Commodity Bazaar” adıyla bir emtia elektronik pazaryeri portali (B2B) oluÅŸturulmuÅŸtur. Bu portal ile Ä°zmir Ticaret Borsası’nın 120 yılı aÅŸan süredir tarım ürünleri borsacılığı alanında edinmiÅŸ olduÄŸu önemli tecrübe, teknoloji ile birleÅŸtirilecektir.

Bu amaçla www.ecommoditybazaar.com  alan adı ile bir web sitesi oluÅŸturulmuÅŸtur. Hazırlanan web sitesi, portala üye firmaların toptan satışını yapmak istedikleri ürünlerini sergilemelerine, alım ve satım (toptan) yapmak istedikleri ürünler ile ilgili açık arttırma ve açık eksiltme ÅŸeklinde ihale açmalarına imkan saÄŸlamaktadır.

Portal, Ä°ngilizce ve Türkçe olarak hazırlanmış olsa da temelde Ä°ngilizce olarak hizmet verecek ÅŸekilde tasarlanmıştır, ihtiyaç doÄŸrultusunda farklı diller de eklenebilir. Portal iÅŸleticisi Ä°zmir Ticaret Borsası’dır.

Üyeler tarafından yapılacak alım-satımlarda hiçbir garantörlüÄŸü bulunmayan E-Commodity Bazaar’ın misyonu; tarım ve gıda ürünlerinin ticaretini uluslararası boyutta arttırarak üyelerini bir araya getirmektir. Hiçbir kar amacı olamayan E-Commodity Bazaar, yapılacak ihale iÅŸlemlerinden maddi kazanç saÄŸlamamaktadır.

Portal, ürün sergileme, ihale açma ve diÄŸer yan hizmetler açısından kapalı bir sistemde sadece üyelerine hizmet vermektedir. Ancak, sergilenen ürünler, açılan ihaleler herkes tarafından izlenebilecektir.

Ayrıca, Mobil uygulaması bulunan portala (IOS ve Android işletim sistemlerini destekleyen) istenilen yer ve zamanda giriş yapılarak bağlanılabilir.

Kimler üye olabilir?

Tarımsal ürün ve gıda maddesi üreten ve bu ürünlerin alım ve satımı konularında faaliyet gösteren Ä°zmir Ticaret Borsası üyesi olan firmalar ve Ä°zmir Ticaret Borsası ile iÅŸbirliÄŸi yapan oda, borsa ve meslek kuruluÅŸlarına üye olan firmalar sisteme üye olabilir.

Ä°zmir Ticaret Borsası ile iÅŸbirliÄŸi yapmayan oda, borsa ve meslek kuruluÅŸlarına üye olan firmalar ile herhangi bir oda, borsa ve meslek kuruluÅŸuna üyeliÄŸi bulunmayan firmalarda üyelik baÅŸvurusunda bulunabilir. Ancak, bu firmaların üyeliÄŸine site yöneticisi karar verir.

E-Commodity Bazaar web sitesi için lütfen tıklayınız

BroÅŸüre ulaÅŸmak için lütfen tıklayınız.