28.03.2024

‘Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı’

Tarımsal alanda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen ‘Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı’ kapsamında verilecek tarımsal proje desteklemeleri konusunda İzmir Ticaret Borsası üyelerini bilgilendirmek amacıyla 25 Kasım 2014 Salı günü İzmir Ticaret Borsası Yeni Meclis Salonu’nda eğitim düzenlendi.

Kırsal Kalkınma ve Örgütleme Şube İl Müdürü Ali Akar ve Kırsal Kalkınma ve Örgütleme Şube Müdürlüğü’nden Ziraat Mühendisi  Gülay Ateş tarafından verilen eğitime İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yalçın Yılmaz ve İzmir Ticaret Borsası üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren İzmir Ticaret Borsası Genel Sekreter Yardımcısı Pınar Nacak, 9. etabı gerçekleştirilecek olan ‘Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında, Türkiye genelinde tarım potansiyelini harekete geçiren, istihdam yaratan, bölgesinde üretici gelirlerini artıran, tarım-sanayi entegrasyonunu sağlayan yüzlerce projenin hayata geçtiğini, bu projelerin kırsal kalkınma için model yarattığını söyledi. Nacak, İzmir’de yürütülen projelerde, proje sahiplerine sağladıkları destek için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü’ne teşekkürlerini ileterek,  eğitim ve bilgilendirme programları için  İzmir Ticaret Borsası’nın her zaman işbirliğine hazır olduğunu belirtti.

Doğal kaynaklar ve çevrenin korunmasını dikkate alarak, kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi gibi esasları belirlemek üzere 26.10.2014 tarih ve 29157 sayılı Resmi Gazete’de ‘Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi’ hakkında yayınlanan tebliğ ile ilgili bilgi veren Gülay Ateş ise,  program kapsamında, gerekli belgeleriyle birlikte başvuruda bulunan ve Bakanlık tarafından uygun görülen yatırım projelerinde, esas proje tutarının yüzde 50’sinin hibe yolu ile destekleneceğini aktardı.

Tebliğ ve uygulama esasları hakkında sunum gerçekleştiren Gülay Ateş, sunumun ardından geçilen soru-cevap bölümünde her biri farklı sektörleri temsilen katılan İzmir Ticaret Borsası üyelerinden gelen soruları yanıtladı.

Soru-cevap bölümünün ardından, İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yalçın Yılmaz, Kırsal Kalkınma ve Örgütleme Şube İl Müdürü Ali Akar ve Ziraat Mühendisi  Gülay Ateş’e toplantıya vermiş oldukları katkı sebebiyle İzmir Ticaret Borsası adına birer plaket takdim etti.

26.11.2014