29.03.2024

Kadın girişimcilerden ”Kadınlara Yazılmış Mektuplar” söyleşisi

Koordinatörlüğü İzmir Ticaret Borsası tarafından yürütülen TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu tarafından 3 Nisan 2014 Perşembe günü ”Kadınlara Yazılmış Mektuplar” konulu bir  söyleşi düzenlendi.

İzmir Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Betül Elmasoğlu ve İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli’nin de konuşmacı olarak katıldıkları etkinlikte, İzmir iş dünyasının kadın temsilcileri ve kurul üyeleri yer aldı.

Etkinlikte konuşan İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, Türk kadınının önemli sorunlarının bulunduğunu ancak Türkiye’nin önündeki en büyük fırsatın da bütün sorunlarına karşın yine Türk kadını olduğunu söyledi. Kestelli, “Bugün Türkiye’de kadın istihdam oranı yüzde 30 ve kadın girişimci oranı ancak yüzde 7. Eğer kadın istihdamını yüzde 50’ye, kadın girişimci oranını yüzde 25’e yükseltip OECD ortalamasına yaklaşabilirsek, bu alanda çok önemli bir demografik fırsat penceresi yakalamış olacağız. Bu dönüşüm, bizi, daha yüksek demokratik standartlar yakalamanın önemli itici güçlerinden biri olan orta-üst gelir grubuna taşıyacak bir anahtar. Bu nedenle koordinatörlüğünü İzmir Ticaret Borsası’nın üstlendiği TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu’nun çalışmalarını çok önemsiyorum. Verdikleri emek ve aldıkları mesafe için Kadın Girişimciler Kurulu Yönetimindeki değerli arkadaşlarımı, sevgili Betül Elmasoğlu ve Aynur Tartan’ı tebrik ediyorum” dedi.

Kurul üyeleri arasındaki etkileşim ve iletişimi güçlendirmek amacıyla sık sık sosyal etkinlikler düzenlediklerinden bahseden TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Betül Elmasoğlu ise, “Kurulumuz içerisinde sinerji sağlamak, işbirliği imkanlarını değerlendirmek, kadının hayattaki ve iş yaşamındaki önemine vurgu yapmak ve kurul içerisindeki birliğin gücünü arttırmak amacıyla Kadın Girişimciler Kurulu olarak söyleşi programını düzenledik. Bu tarz etkinliklerin aramızdaki iletişimi daha güçlü kılmak adına oldukça önemli olduğu kanaatindeyim” dedi. Ülkedeki herkesin kadının üzerindeki yüklerin farkında olduğuna dikkat çeken Elmasoğlu, “Bu bağlamda her ortamda kadınlar olarak güç birliği yapıp kız kardeşlik olgusunu geliştirmeli, iş hayatında daha çok kadın görebilmek için hemcinslerimize destek olup bu yöndeki projelerde yer almalıyız. Bu etkinliğin gerçekleşmesini sağlayan koordinatör Başkanım Sn. Işınsu Kestelli ve İzmir Ticaret Borsası Yönetimine, Kurul üyesi arkadaşlarıma çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Nihat Demirkol, topluluğa piyanosu eşliğinde “Kadınlara Yazılmış Mektuplar” sunumunu yaptı. Söyleşiye eski Bakan Işılay Saygın, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasemin Arbak, TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu Üyeleri, İzmir’in  Sanayi, Ticaret,  Oda ve Borsa Meclis Üyeleri, İzmir dernek ve sivil toplum kuruluşlarının başkanları ile üniversite  öğretim görevlileri de katıldı.

05.04.2014