30.06.2024

Denizin Üreten Kadınları Projesi İlk Mezunlarını Verdi

İzmir Ticaret Borsası Eğitim, Kültür ve Sosyal Entegrasyon Vakfı (BORSAV)’nın genç kadınların mesleki becerilerini geliştirip istihdamlarını sağlamak amacıyla Akdeniz Koruma Derneği ortaklığında başlattığı ve Sabancı Vakfı’nın Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi Hibe Programı kapsamında desteklenen Denizin Üreten Kadınları Projesi, “Su Ürünleri İşlemecisi” alanında ilk mezunlarını verdi.

Buca Halk Eğitim Merkezi koordinasyonuyla düzenlenen meslek kursunu tamamlayan 12 kişi 10 Haziran 2024 tarihinde düzenlenen törenle meslek belgelerini İzmir Ticaret Borsası (İTB) ve BORSAV Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli’nin elinden aldı. Aile ve Sosyal Hizmetler İzmir İl Müdür Yardımcısı Deniz Şengezer ve Buca Halk Eğitim Merkezi Müdürü Eyüp Pekmezci’nin de katıldığı törende, İTB Meclis Başkanı Ömer Gökhan Tuncer ile Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Ercan Korkmaz ve Bülent Uçak da yer aldı.

MSC Su Ürünleri A.Ş. (Şahin Balıkçılık) tesisinde düzenlenen törende katılımcılara su ürünleri işlemecisi meslek belgelerini veren Kestelli; “Halk Eğitim Merkezleri ile iş birliği içinde düzenlenen bu kurslarda mesleki becerilerin belgelenir hale gelmesi, ülkemizde nitelikli iş gücünün kayıt altına alınması açısından da büyük önem taşıyor” açıklamasında bulundu.

İzmir Ticaret Borsası olarak nitelikli insan kaynağının yetişmesine katkı vermenin en öncelikli hedefleri olduğuna dikkat çeken Işınsu Kestelli, “Bu hedef için kurduğumuz vakfımız, BORSAV da eğitim ve istihdama yönelik projeler gerçekleştiriyor. Bizlere destek veren kurum ve kuruluşlarla birlikte daha güçlü bir şekilde mesleki eğitim ve istihdam konusunda fayda üretmeye devam edeceğiz. Belge kazananları yürekten tebrik ediyor, hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Sabancı Vakfı tarafından desteklenen, T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş birliğinde, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Sabancı Vakfı tarafından yürütülen Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi Hibe Programı kapsamında desteklenen projede, Şahin Balıkçılık projenin istihdam garantisi sağlayan özel sektör paydaşı oldu. İŞKUR iş başı eğitim desteğinden de faydalanılan proje kapsamında, daha önce eğitimde ve istihdamda yer almayan kadın kursiyerler diğer katılımcılarla birlikte işletmede istihdam edilecek.

Projenin ikinci döneminde, istihdam garantili 28 günlük kurs boyunca, 18-29 yaş arası, eğitimde ve istihdamda yer almayan genç kadınlara sigorta, asgari ücret, servis ve öğle yemeği sağlanarak meslek belgesi kazandırılacak. Bu yolla 21 kadının daha su ürünleri alanında meslek belgesi edinmesi ve istihdama katılımının desteklenmesi hedefleniyor.

12.06.2024