27.04.2024

TOBB KGK'dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne Özel Sergi

Koordinatörlüğü İzmir Ticaret Borsası tarafından yürütülen TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu’nun “Sanatta Girişimcilik Projesi” kapsamında, Urla Belediyesi’nin iş birliği ile 05 Mart 2024 Salı günü Urla Belediyesi Aryom Kültür Merkezi’nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel bir sergi açıldı. Bir ay süresince ziyaretçilerini ağırlayacak sergide 33 sanatçının değişik kategorilerdeki eserleri sergilenecek.

TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Deniz Celep ve kurul üyelerinin geniş katılım sağladığı serginin açılış konuşmasını gerçekleştiren TOBB İzmir Kadın Kurulu Girişimciler İcra Kurulu Üyesi ve Sanatta Girişimcilik Proje Koordinatörü Işıl Nişli, “TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu Sanatla Girişimcilik Projesinin Kadınlar Günü sebebiyle bir kutlama amacıyla gerçekleştirdiği İzmir'den yolu geçen kadınların karma sergisi bizleri oldukça heyecanlandıran bir proje. Bizler Kadın Girişimciler Kurulu olarak sanatçı ile girişimci arasında benzerlikler olduğuna inanıyoruz. Sanatçılar, aynı girişimciler gibi hevesli ön sezileri gelişkin, yaratıcı, üretken, heyecanlı ve hevesli karakterler aslında ama biraz da naifler, bizler de işin girişimcilik tarafını daha iyi biliyoruz. Sanatçılar üretkenlikle birlikte çok güzel eserler ortaya çıkartıyorlar. İşte Sanatta Girişimcilik Projesi de neden sanatçılarda girişimci olmasın diye düşünerek ortaya çıkardığımız bir proje oldu.” dedi.

Projenin T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından fon desteği ile hayata geçirildiğini vurgulayan Işıl Nişli, “Projemizin ana amaçlarını kısaca Danışma Kurulumuzda bulunan duayenlerimiz aracılığıyla sanatçıların teknolojik gelişmelerden, dijitalleşmeden haberdar olmaları, sanatlarını ve ürünlerini ulusal ve uluslararası arenaya taşımalarına yardım etmek ve networklerini genişletmek, usta-çırak ilişkilerini geliştirmek, sanatlarını daha ileri boyuta taşımalarına ve daha geniş kitlelere ulaşmalarını sağlamak olarak sıralayabiliriz. Kurulumuzun tüm çalışmalarında olduğu gibi bu projemizin de başlangıcından bu yana bizlere sonsuz desteğini esirgemeyen İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli’ye de teşekkürlerimi sunuyorum. Birlikte el ele vererek geliştiğimiz dünya umuduyla tüm hemcinslerimin Kadınları Gününü kutluyorum.”

Urla Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Gözlet ise “Koordinatörlüğü İzmir Ticaret Borsası tarafından yürütülen İzmir Kadın Girişimciler Kurulumuza bu güzel proje için çok teşekkür ediyoruz. ARYOM Kültür ve Sanat Merkezimiz yaklaşık altı aydır tam anlamıyla hizmete geçmiş durumda. Burada heykel, resim, dans, müzik ve çocuk atölyelerimiz ile gastronomi mutfağımız beraber devam ediyor. Biz aynı zamanda her ay en az bir sergi konseptiyle burada sergiler açarak kültür ve sanatı, Urla Sanat Sokağı’nın hemen bitişiğinde olan bu aksa taşımaya çalışıyoruz. Bu anlamda ARYOM’a çok teşekkür ediyoruz buranın restorasyonunda ve yenilenmesinde kendilerinin çok ciddi katkıları oldu.” dedi.

TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu’nun Urla’yı değerlendirmek, İzmir'den yolu geçmiş veya İzmir'de yaşayan kadın girişimcilerin eserlerini burada sergilemek istediklerini ilettiklerinde hem çok mutlu olduklarını hem de şeref duyduklarını belirten Mustafa Gözlet, “Daha başka projelerle de memnuniyetle gerek kaymakamlık anlamında gerekse belediyemizin ilgili birimleri olarak destek vermek isteriz. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadın girişimcilerimizi Urla’da ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. İnşallah bundan sonraki süreçte de kadın elinin değdiği daha güzel eserlerle İzmir’i ve Urla’yı güzel noktalara taşırız diye ümit ediyorum.” diye konuştu.

Sanatta Girişimcilik Projesi nedir?

Koordinatörlüğü İzmir Ticaret Borsası tarafından yürütülen TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu’nun Sanatta Girişimcilik Projesi’nin kapsamı; fotoğraf, resim, karikatür, seramik, cam, öykü, mural, kukla, dokuma, video art, film, müzik, tiyatro alanında faaliyet gösteren, İzmirli olan veya İzmir’den yolu geçen, tüm kadın sanatçıları bir araya toplayarak sanatçıların eko sisteme dahil olması ve iş dünyası ile tanışmasına aracılık edilmesi ve eserlerin daha geniş kitlelere tanıtılması, yaratıcılık, sergileme ve pazarlama alanında sanatta girişimcilik modeli yaratan bir platform oluşturulmasıdır.

Projenin amacı; tüm sanat dallarında faaliyet gösteren kadın sanatçı ve girişimcilerimizin bir platform altında buluşturarak dayanışma içinde olmalarını, eserlerini daha geniş kitlelere duyurmalarını, yaratıcılık, sergileme ve pazarlama alanında yenilikçi yaklaşımlar geliştirmelerini, girişimcilik becerilerini arttırmalarını sağlayacak bir projeler dizisi gerçekleştirilmesidir. Bu program ile İzmirli olan veya İzmir’den yolu geçen, tüm kadın sanatçılar desteklenirken, diğer taraftan kent kültürüne ve yerel kalkınmaya katkı sağlanması da hedeflenmektedir. Sanat ve sanatçıların kurumsal iş birlikleriyle birleştirilmesine köprüler oluşturulması da proje hedefleri arasında yer almaktadır.

07.03.2024