27.04.2024

Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi Hibe Programı

Kapsamında Desteklenen “Denizin Üreten Kadınları” Projesi’nde

İş Garantili Meslek Kursu Kayıtları Başladı

İzmir Ticaret Borsası Eğitim, Kültür ve Sosyal Entegrasyon Vakfı (BORSAV) ve   Akdeniz Koruma Derneği ortaklığında, Sabancı Vakfı desteğiyle başlatılan “Denizin Üreten Kadınları” Projesi ile en az 40 genç kadının su ürünleri işleme meslek belgesi alarak iş sahibi olması sağlanacak.

İzmir Ticaret Borsası Eğitim, Kültür ve Sosyal Entegrasyon Vakfı (BORSAV) ile Akdeniz Koruma Derneği ortaklığında “Denizin Üreten Kadınları” Projesi’nin iş garantili meslek kursu başlıyor. İŞKUR desteği ile Halk Eğitim Merkezleri üzerinden 23 günlük kurs ile kadınlar su ürünleri işlemecisi meslek belgesi alacak. Kursu başarıyla tamamlayan kadınlar kurs gördükleri işletmelerde doğrudan işe başlama imkanına sahip olacaklar.

Başvuranlara tercihlerine göre Buca ve Bornova’daki iki ayrı işletmede kurs imkanı ve istihdam sağlanıyor. Kurs sonunda kadınların en az 120 gün istihdamda kalması bekleniyor.

İzmir Ticaret Borsası ve BORSAV Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, projenin kadınların iş hayatına entegrasyonu ve istihdamın artırılması açısından son derece önemli olduğunu ifade ederek, “Bu süreçte kurs boyunca, İŞKUR tarafından kadınlara gündelik harcamalarını karşılamak üzere destek sağlanacak ve genel sağlık sigortası ile iş kazası ve meslek hastalığı sigortası primleri de ödenecek. BORSAV olarak kadınların iş hayatına katılmalarına destek olan proje ve iş birliklerini son derece önemsiyoruz. Dileğimiz, bu gibi çalışmaların giderek yaygınlaşması ve daha çok proje ile daha fazla kadına ve dezavantajlı gruplara katkı sağlanması” diye konuştu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş birliğinde Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Sabancı Vakfı tarafından yürütülen Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi Hibe Programı kapsamında hibe almaya hak kazanan 7 projeden biri olan “Denizin Üreten Kadınları” Projesi ile 18-29 yaş grubunda “NEET (not in employment, education or training)” yani “ne eğitimde ne istihdamda yer alan” kategorisinde tanımlanan genç kadınların güçlenmesi, toplumsal ve ekonomik hayata katılımlarının artması hedefleniyor.

Nasıl başvuru yapılacak?

Kurs ve istihdam imkanından yararlanmak için 18-29 yaş arası, okur-yazar, işsiz ve eğitime devam etmeyen kadınların bilgi@borsav.org.tr adresi ya da 0232 481 11 90 numaralı telefondan başvuruda bulunması gerekiyor.

23.02.2024