10.05.2024

İTB'nin Toprak ve Çocuk Programı'na Türkiye İş Bankası Desteği

İzmir Ticaret Borsası tarafından “Gelecek Toprakta, Toprağımız Emin Ellerde” sloganıyla 2017 yılında başlatılan “Toprak ve Çocuk Programı”, geleceğimiz olan çocuklarımıza; toprağın, tarımın ve tarım ürünlerinin tanıtılması, sağlıklı beslenme konusunda bilinç kazandırılması, tarımsal üretim ve sürdürülebilirliğin öneminin aktarılması amacıyla yürüttüğü çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Bu sezonda da program kapsamında, İzmir ilinde bulunan ilköğretim okullarında öğrenim gören çocuklara yönelik olarak ekim, dikim, hasat etkinlikleri ve işletme ziyaretlerinin yapılmasının yanı sıra, resim ve benzeri yarışmalar düzenlenerek toprak, tarım, doğa, beslenme gibi konuların anlatılması ve “gör, uygula, öğren” yöntemiyle yıl boyu süren faaliyetler yapılması planlanıyor.

Programın ağını genişletmek ve faaliyet sayısını daha da artırmak amacıyla İzmir Ticaret Borsası, İş Bankası ile önemli bir iş birliğine imza attı. İş birliği kapsamında Toprak Çocuk Programı’nın çocuklara tarımı ve doğayı sevdirecek işletme ziyaretleri, yarışma ve etkinliklerine Türkiye İş Bankası destek verecek.

İş birliğine ilişkin değerlendirmede bulunan İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, “Türkiye İş Bankası, Borsamız için büyük önem taşıyan Ege Tarım Ürünleri ve Lisanslı Depoculuk A.Ş. (ELİDAŞ) ve İzmir Tarım Teknoloji Merkezi (İTTM) projemizin önemli partnerlerinden biri. Diğer projelerimizdeki iş birliğimizin Borsa olarak sosyal sorumluluk olarak gördüğümüz Toprak ve Çocuk Programımızda da devam etmesi bizleri oldukça mutlu etti. Türkiye İş Bankası’na çocuklarımıza sağlıklı beslenme, tarım ve doğa sevgisinin aşılanması, toprakla iç içe nesillerin yetişmesi konusunda verdiğimiz çabaya sağladıkları değerli katkılarından dolayı çok teşekkür ederiz.” dedi.

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı İzlem Erdem, “Sürdürülebilir bir geleceğin kurumların ve bireylerin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesiyle sağlanabileceğini düşünüyoruz. Sürdürülebilir, güvenli, katma değerli, çevreyi koruyan bir anlayışla tarımsal üretime destek sağlamanın yanı sıra gelecek nesillere toprağın hayatımızdaki öneminin anlatılması ve tarım sevgisi aşılanmasını da önemli sorumluluklarımızdan biri olarak görüyoruz. Bu kapsamda, İzmir Ticaret Borsası’nın 2017 yılından beri yürüttüğü ve gelecek nesiller için kıymetli bir kazanım olan Toprak ve Çocuk Programı’nın paydaşı olarak bu programa destek vermekten mutluluk ve heyecan duyuyoruz’’ dedi.

28.11.2023