28.03.2024

İTB, İZTO ve EBSO'dan “Deprem” Gündemli Ortak Meclis

Türkiye’yi yerle bir eden deprem felaketinin ardından bölgeye yardım ulaştırmak için tek yürek olan İzmir Ticaret Borsası, İzmir Ticaret Odası ve Ege Bölgesi Sanayi Odası, 22 Şubat Çarşamba günü, Prof. Dr. Naci Görür’ün konuk olduğu ortak meclis toplantısı yaparak İzmir’in deprem riskini, mevcut durumunu ve yapılması gereken hazırlıkları masaya yatıracak. Prof.Dr. Naci Görür’ün katılacağı, tek gündemi “deprem” olan aylık olağan meclis toplantısına 3 kurumdan 400 meclis üyesi, yüksek istişare kurulu ve disiplin kurulu üyeleri ile Ege İhracatçı Birlikleri Birlik Başkanları katılacak.

Merkez üsleri Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan olmak üzere 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde gerçekleşen depremlerin ardından deprem bölgesindeki vatandaşlara destek olmak amacıyla bir araya gelen İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası ve İzmir Ticaret Borsası bu kez İzmir için yol haritası belirlemek üzere birlikte hareket edecek. Her ayın son haftası ayrı ayrı tarihlerde meclis toplantılarını gerçekleştiren İTB, İZTO ve EBSO İzmir Ticaret Odası Meclis Salonu’nda ortak bir meclis toplantısı düzenleyecek.

Prof. Dr. Naci Görür, katılımcılara İzmir faylarının mevcut durumunu, kentin depreme hazırlık konusunda ne durumda olduğunu ve 6.0 büyüklüğünün üzerinde bir depremden en az hasarla kurtulabilmek için neler yapılması gerektiğini Oda- Borsa üyeleriyle değerlendirecek.

Prof. Dr. Görür’ün önerileri doğrultusunda yol haritası belirleyecek olan Oda başkanları, kentin depreme hazır olması için gerekli tüm kurum ve kuruluşlarla iletişim halinde olacak. Ortak meclis toplantısının ardından 3 kurum İzmir’in deprem riskleri konusunda Prof. Dr. Görür’ün tavsiyelerini ve bilimsel yaklaşımını dikkate alarak uzun vadeli bir planlama hedefinde çalışmalarını sürdürecek.

14.02.2023