29.03.2024

Birlikten İzmir Doğdu

Depremzedelerin daireleri belirlendi

İzmir'de 30 Ekim 2020'de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki deprem sonrası iş insanları tarafından başlatılan 'Birlikten İzmir Doğar' kampanyası kapsamında depremzedelere teslim edilmek üzere 84 konut için İzmir 26. Noteri Mehmet Arif Koçer huzurunda kura çekimi yapıldı. Projede yakınlarını depremde kaybeden ailelere 2+1 ve 3+1 olmak üzere toplam 84 konut teslim edilecek.

İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Borsası, Ege İhracatçı Birlikleri, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, İzmir Esnaf ve Sanaatkarlar Odaları Birliği, Ege Genç İş İnsanları Derneği, Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği, İzmir Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği koordinasyonunda, 30 Ekim 2020 tarihinde kentimizde yaşanan depremde yakınlarını kaybeden depremzedeler için başlatılan “Birlikten İzmir Doğar" kampanyası kapsamında düzenlenen “Deprem Konutları Kura Çekimi”  İzmir Ticaret Odası’nda gerçekleşti.

KÖŞGER: ÜLKEMİZ YARAYI SARMAK İÇİN KENETLENDİ

Programın açılış konuşmasını yapan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, “Güzel şehrimiz 30 Ekim 2020'de sarsıldı ve 117 canımızı kaybettik. Bu coğrafyanın gerçeği bu. Bundan kaçış yok, ancak bu depremin akabinde şu ortaya çıktı; ne kadar büyük bir millet, devlet olduğumuz. Deprem sonrası İzmirliler başta olmak üzere tüm ülkemiz kenetlendi ve bu yarayı sarmak için seferber olduk. İş adamlarımız, odalarımız, derneklerimiz, STK'larımız hepsi 'Ne yapabiliriz?' diye bize geldi. Bugün noter huzurunda yapılacak kura çekimi işte o dayanışma ruhundan ortaya çıktı. Dernek yöneticileri bu yarayı sarma teşebbüsü ile depremde canlarını kaybeden kardeşlerimize ev alınması konusunda seferber oldu. Canlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Giden canı getirmeye kimsenin gücü yetmez. En azından geride kalanlarının birer evlerinin olması noktasında bir gayretin içine girildi. Bu gayretin sonucunda bugünkü tablo ortaya çıktı.”

ESAS OLAN BİNALARIMIZIN GÜVENLİ HALE GELMESİ

Türkiye'de bir daha böyle bir afet yaşanmaması temennisinde bulunan Vali Köşger sözlerini şöyle sürdürdü: “Depreme karşı tedbiri önceden almamız lazım. Kentsel dönüşüm başta olmak üzere depreme hazır hale getirmemiz gerekiyor. Afet anında nasıl davranılması gerektiğine yönelik eğitimler veriyoruz ama esas olan binaların güvenli hale gelmesi"

KESTELLİ: ACIMIZ HALA TAZE

Kampanyaya katılan tüm paydaşlar adına konuşma yapan İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, Deprem, maalesef ülkemizin gerçeği. Salı gecesi Düzce’de yaşanan 5.9 şiddetindeki deprem, bu gerçeği bir kez daha tüm şiddetiyle yüzümüze vurdu. Ama bu ikinci Düzce depremiyle şunu da gördük: Yerinde kentsel dönüşüm, hem canı hem malı koruyor. İzmir olarak 30 Ekim 2020’de yaşadığımız ve 117 canımızı kaybettiğimiz depremin üzerinden iki yıl geçti. Acımız hala taze, canımız hala çok yanıyor” dedi.

İZMİR SİVİL TOPLUMU ÇABAMIZA CAN-I GÖNÜLDEN DESTEK OLDU

Yaşanan acının paylaşarak azalması için,  kentin önde gelen iş dünyası kurumları olarak, Sayın Vali Köşger’in himayesinde “Birlikten İzmir Doğar” kampanyasını başlattıklarını ifade eden Kestelli sözlerine şöyle devam etti: “Hedefimiz, can kaybına uğrayanların ailelerini en kısa sürede güvenle yaşayacakları birer sıcak yuvaya kavuşturmaktı. İzmir sivil toplumu bu çabaya canı gönülden destek verdi. Kampanyada hedef rakama kısa sürede ulaştık. Konutların, sosyal ve eğitim alanlarının inşası için gereken her şeyi yapmışken yaşadığımız öngörülmeyen ekonomik süreç zorlukları bizi yavaşlatınca daha fazla mağduriyete yol açmamak için depremzede vatandaşlarımıza TOKİ’nin hazır evlerinden almaya karar verdik. Bugün, tüm hak sahiplerini adil bir şekilde kapsayan 84 konutu depremzede kardeşlerimize teslim etmek üzere bir aradayız”

Konuşmaların ardından, İzmir 26. Noteri huzurunda gerçekleştirilen kura çekiminde, ilk kurayı İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger çekti. Çekiliş sonunda toplam 84 hak sahibinin daireleri resmi olarak belirlendi.

Kura çekimi tüm paydaşların katılımıyla gerçekleşti

Birlikten İzmir Doğar" kampanyası kapsamında düzenlenen “Deprem Konutları Kura Çekimi” ne, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Mutlu, Ege İhracatçılar Birliği Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, İZTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, EBSO Meclis Başkanı İbrahim Gökçüoğlu, İzmir Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ömer Gökhan Tuncer, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Meclis Başkanı Argun Gündüç, ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Zorlu, İZTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cemal Elmasoğlu,  İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mihri Çelik, İZSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mukaddes Çelik, Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı ve Koordinatör Başkan Yardımcısı Hayrettin Uçak, EGİAD Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Sertaç Yılmaz, İZDEDA Başkanı Haydar Özkan ile İzmir AFAD Durum Müdürü Ahmet Kırçiçek katıldı.

26.11.2022