28.03.2024

İTB'’de seçimler tamamlandı

İzmir Ticaret Borsası Organ Seçimleri tamamlandı. Borsa Yönetim Kurulu Başkanı, Borsa Yönetim Kurulu Asil ve Yedek Üyeleri , Borsa Disiplin Kurulu Asil ve Yedek Üyeleri, Birlik Genel Kurulu Asil ve Yedek Üyeleri, Meslek Komiteleri Başkan ve Yardımcılarının seçimleri saat 10.00-16.00  arasında gerçekleştirildi. Meclis Başkan, Başkan Yardımcıları ve Katip Üyenin seçimi saat 14.30'da yapıldı.

Yönetim kurulu seçimleri için 53 meclis üyesinden 52’si oy kullandı. 1 oyun geçersiz sayıldığı seçimlerde mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli’nin listesi 51 oy ile güven tazeledi. İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, sonuçların açıklanmasından sonra yaptığı açıklamada, seçimlerin huzur içinde tamamlandığını belirterek, “Komite seçimlerine ilgi çok yoğun oldu. Bu bizim için gurur verici çünkü yaptığımız çalışmalar Borsamıza değer kattı. Yeni dönemin pozitif enerjiyle daha verimli geçeceğine inanıyorum. Meclis Başkanımız Barış Kocagöz ile birlikte ekip olarak güzel işlere imza atacağız” diye konuştu.

İTB'de 2013-2016 tarihleri arasında görev yapacak yönetim kurulu asil listesi şu isimlerden oluştu: Işınsu Kestelli, Ercan Korkmaz, Yalçın Yılmaz, Derya Pala, Bülent Arman, Erol Avni Bozkurt, Tayfur Akın, Özhan Şen, İlhan Zincircioğlu, Şeref İyiuyarlar, Bülent Uçak. Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri ise,  Ümit Akkuş, İsmail Emin Kentli, Nejat İblar, Uğur Berköz, Celil Önder Türer, Muhammet Uçak, Ali Özkanlı, İmdat Çavuş, Satılmış Ömeroğlu, Erdem Baltacı’dan oluştu.

Meclis başkanlık divanı seçiminin gerçekleştirildiği 2013-2016 dönemi ilk meclis toplantısı, en yaşlı üye Daut Alalof başkanlığında gerçekleştirildi. 53 meclis üyesi arasından 50’sinin oy kullandığı seçimlerde 1 adet oy geçersiz sayıldı. Meclis Başkanlığı'na Barış Kocagöz,  Meclis Başkan Yardımcılıklarına  Ömer Gökhan Tuncer ve Moiz Hemsi, Katip Üyeliğe Salih Nejat İblar seçildi.

Mecliste ilk meclis başkanlık konuşmasını yapan Barış Kocagöz, özlenen  ve beklenen meclis düzeyini sağlamaya çalışacaklarını söyledi. Kocagöz şunları kaydetti: " Katkılarınıza ve eleştirilerinize açığız. Katılımcı ve meclise katkı koyan şekilde bir çok konuyu çözmek için gayret edeceğiz. Meclis ve Yönetim Kurulu ayrılmaz bir parça, bu güçbirliğini geri getireceğiz. Son yönetim kurulunun icraatlarıyla Borsamız çok iyi yerlere geldi. Türk tarımını daha iyi temsil eden bir meclisimiz var"   diye konuştu.

Borsa organları şu isimlerden oluştu:

Disiplin Kurulu Asil Üyeleri: Hakan Cay, İbrahim Öngünşen, Reşat Savaşan, Nihat Gün, Yasin Çakmak, Yurtcan Biryol.

Disiplin Kurulu Yedek Üyeleri: Murat Polat, Özgür Nurgün, Ali Gönen, Aydın Ünsal, İlker Özkeskin, Mustafa Reis.

TOBB Delegeleri Asil Üyeler: Barış Kocagöz, Ömer Gökhan Tuncer, İlhan Zincircioğlu, Tayfur Akın, Bülent Arman, Ahmet Göksel, Hüseyin Acırgan, Mehmet Esmer, İbrahim Çaçan, Sebahettin Dumlu, Şaban Can, Ümit Akkuş, Uğur Berköz, Fatih Sözen, Salih Nejat İblar, Nihat Sağır, Ali Özkanlı.

TOBB Delegeleri Yedek Üyeler: Halil Tepeli, Hayrettin Kıran, Altan Ünsal, Mehmet Oktav, Şeref İyiuyarlar, Gürkan Gürel, Satılmış Ömeroğlu, Emin Özüşanlı, Engin Şenkal, Daud Alalof, Ercan Yaşar, Murat Eser, Nurettin Tarakçıoğlu, İmdat Çavuş, Hüseyin Yavuz, Tolga Uskuç, Ferid Güler.

10.05.2013