29.03.2024

Girişimciliğin Pusulası İzmirli Kadınlarda

TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu'nun “Pusulam Yanımda Öğren, Geliş, İlerle, Paylaş; Farkın Gücün Olsun!” sloganı ile hayata geçirdiği Mentorluk Programı'nın kapanış etkinliği İzQ Girişimcilik Merkezi'nde düzenlendi. Tören sonunda mentorluk programına katılanlara teşekkür belgeleri takdim edildi.

Mentorluk programına katılan menti ve mentorlar belgelerini alarak kadın girişimcilik konusunda diğer kadınlara da örnek olma yolunda önemli bir aşama kaydetti.

Etkinliğin açılış konuşmalarını TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu İcra Kurulu Başkanı Aysel Öztezel, İzmir Ticaret Borsası Genel Sekreter Yardımcısı ve İcra Kurulu Doğal Üyesi Dr. Pınar Nacak, Sentinus Danışmanlık Kurucusu ve Proje Koordinatörü Sezin Sivri ve TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu İcra Kurulu Üyesi Şebnem Korkut gerçekleştirdi.

Kadın girişimcilere seslenen TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu İcra Kurulu Başkanı Aysel Öztezel, kadın girişimcileri desteklemek ve güçlendirmek amacıyla kadın girişimciliğine özgü mentörlük programı başlattıklarını belirtti.

Öztezel, “Koordinatörlüğü İzmir Ticaret Borsası (İTB) tarafından yürütülmekte olan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İzmir il Kadın Girişimciler Kurulu projelerimizden ‘Pusulam yanımda öğren, geliş, ilerle, paylaş; farkın gücün olsun!’ mentorluk programı kapanış toplantısı için bir araya geldik. Bu projemiz çok kıymetli. Belki de ilk defa böylesine özgün, kadın girişimciliğine özgü bir mentörlük programı tasarlandı ve uygulandı. Bu proje dahil olan tüm arkadaşlarımız İzmir’de ve Ege Bölgesi’nde kadın girişimcilik potansiyelinin nicelik ve nitelik bakımından geliştirilmesi ve donanımlı hale getirilmesinde rol alacak arkadaşlarımız. Bilgi ve iletişim çağında, dünyamızda daha çetin rekabet koşulları oluşmuş durumda. Üstelik iklim değişikliği, enerji krizi, ekonomik sıkıntılar ve pandemi süreçlerinde kadın işletmelerimizin teşvik ve destek ihtiyacı daha da arttı. İşte bu süreçte, Türkiye Odalar ve Borsalar birliği İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu mentörlük projemiz ile girişimci kadınlarımız için yeni bir yol açılmış oldu” dedi.

Proje ile geleneksel iş modellerinin dışında teknolojinin desteğini de girişimcilere aktardıklarını belirten Öztezel, “Geleneksel iş modellerinin yanında, teknolojinin desteği ile mevcut girişimlerini daha öteye taşımak veya hayallerindeki farklı girişimcilik serüvenlerine başlamak için bir fırsat elde  edecekler” ifadesini kullandı.

İzmir Ticaret Borsası Genel Sekreter Yardımcısı ve İcra Kurulu Doğal Üyesi Dr. Pınar Nacak, TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu'nun Mentorluk Programını 15 İş kadınının mentör, 15 İş kadının da menti olarak tamamladığını ve bu programın, kadın girişimciliği alanında model oluşturan, özgün bilgi birikimi yaratan bir proje olduğunu belirterek bir mentör havuzu oluştuğunu ve İzmir’deki girişimci kadınlar ve girişimci olmak isteyen kadınlar için mentörlük desteği sağlanacağını açıkladı.

20.06.2022