29.03.2024

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Borsa Arasında İş Birliği

“Gelecek toprakta, toprağımız emin ellerde” sloganıyla hayata geçen projemiz ile yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızı doğa ile buluşturmaya; tohum ekerek, fidan dikerek tarımı keşfetmelerine imkân sağlamaya, çevre ve sağlıklı beslenme konusunda bilinçlendirmeye devam edeceğiz

İzmir Ticaret Borsası’nın (İTB) “Gelecek Toprakta, Toprağımız Emin Ellerde” sloganıyla 2017 yılında başlattığı “Toprak ve Çocuk” programı kapsamında, Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile olan iş birliğinin süresinin uzatılması amacıyla hazırlanan protokolü İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür imzaladı.

“Gelecek toprakta, toprağımız emin ellerde” sloganıyla hayata geçen proje ile birlikte ülkemizin geleceği olan çocuklar doğa ile buluşturularak; tarımı keşfetmeleri, sağlıklı beslenme konusunda bilinçlenmeleri ve çevreye değer vermeleri sağlanacak. Proje kapsamında İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı merkez ilçelerdeki çocuklar tohum ekerek, fidan dikerek tarımsal üretimin tüm aşamalarını deneyimleyerek öğrenecek.

Toprak ve Çocuk Programının, kentlerde topraktan, tarladan, bahçeden uzak büyüyen çocuklara yeşili, toprağı ve doğayı sevdirecek, tarım konusunda bilinçlenmelerine imkân sağlayacak eğitim, kültürel etkinlikler ve arazi uygulamaları faaliyetlerini içerdiğini aktaran İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile olan iş birliği sayesinde daha çok çocuğa ulaşacaklarını kaydetti.

Yapılacak en değerli yatırımın gelecek nesillere olduğunu kaydeden İTB Başkanı Kestelli, “Artan şehirleşme ve hızlı dijital dönüşüm maalesef çocuklarımızın tarımdan ve topraktan uzak yetişmelerine neden oluyor. Ancak biliyoruz ki geleceğimiz çocuklarımızda, çocuklarımızın ve yeni nesillerin geleceği de toprakta ve tarımda. Çocuklarımıza toprağın değerini anlatmak, daha sağlıklı ve bilinçli nesiller yetiştirmek amacıyla bu programı uzun yıllar devam edecek bir projeler bütünü olarak tasarladık. Hedef kitlemiz öncelikle 6-10 yaş arası ilköğretim çağında olan ve şehir merkezinde yaşayan çocuklarımız. İlerleyen dönemde orta öğretim ve uygun görülen diğer yaş grupları ile de etkinlikler gerçekleştireceğiz. Toprak ve Çocuk Programını ilk başlattığımız 2017 yılından pandemi dönemine kadar birçok etkinlik gerçekleştirmiştik. Bu dönemde ara verdiğimiz çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz. Farklı zamanlarda birçok faaliyetlerimiz olacak. Bunlar, topraktan, tarladan, bahçeden uzaklaşan çocuklarımıza yeşili, toprağı, tarlayı sevdirecek faaliyetler olacak. Kısacası, çocuklarımızı doğa ile buluşturarak toprağı ve tarımı yaşayarak öğrenmeleri için elimizden geleni yapacağız. Bizler sektörün geleceği için bir tohum ekiyoruz. Toprağın değerini bilen nesiller yetişmesi için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Biliyoruz ki, biz çocuklarımıza toprağın değerini doğru anlatabilirsek, toprak da gelecek nesillere daha iyi bakacak. Sonuçta, gelecek toprakta, toprağımız da emin ellerde olacak” diye konuştu.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür da “İlkokul çağındaki çocuklara oyunlaştırarak tarımı sevdireceğiz. Günümüz dünyasında topraktan kopan çocukları tarımla buluşturacak bu iş birliği çok önemli. Özelikle kentleşme ile tarımdan uzaklaşan nesli tarımla buluşturmak geleceğimiz içinde büyük önem taşıyor” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Yentür ve Kestelli kurumlar arası iş birliği protokolüne imza attı. Törende İzmir Ticaret Borsası Toprak ve Çocuk Programı yürütücü komisyon üyeleri Sonnur Kırmızıoğlu, Umut Okan ve Deniz Celep ve Borsa idari heyeti de yer aldı.

14.04.2022