29.03.2024

TOBB İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Dokuz Eylül Üniversitesi'nde

TOBB İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu ve Ege Bölge Başkanı Aynur Tartan ile İcra Komitesi Üyeleri Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasemin Arbak’ı ziyaret etti. Ziyarette Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde meslek hayatlarına başlamaya hazırlanan son sınıf öğrencilerine Kadın Girişimciler Kurulu ve üniversitenin işbirliği ile girişimcilik konusunda destek olunması hakkında fikir birliğine varıldı.

“Dokuz Eylül İşletme Fakültesi’nin yöneticilerinin kadın olmasından memnuniyet duyduklarını dile getiren Aynur Tartan, “Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi üyeleriyle birlikte girişimciliğin özellikle kız öğrencilerimiz arasında yaygınlaştırılması konusunda çalışacağız” dedi.

Kurul üyeleriyle birlikte meslek hayatlarına başlamaya hazırlanan İşletme Fakültesi son sınıf öğrencilerine girişimci kadınlar olarak mentörlük yapacaklarını vurgulayan Tartan, “Özellikle kız öğrencilerimizin ileride iyi bir girişimci olabilmeleri için kurul üyelerimizle birlikte kendilerine rehberlik edeceğiz. Fakülte ve kurulumuzun iş birliğiyle son sınıf öğrencilerine iş yaşamı konusunda hem tecrübelerimizi hem de bilgilerimizi aktaracağımız eğitimler düzenleyeceğiz. Hedefimiz, son sınıfta okuyan kız öğrencilerimizin en az yüzde 10’unu iş yaşamında başarılı bir girişimci yapmak” dedi.

Önümüzdeki dönemde bu çalışmalara başlayacaklarını vurgulayan Aynur Tartan, “Dokuz Eylül Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Yasemin Arbak başta olmak üzere fakültenin tüm üyeleri kurulumuzun onursal üyesidir. Kendileriyle tıpkı kurul üyelerimizle olduğu gibi aktif olarak çalışacağız. Girişimciliğin gençlerimiz arasında yaygınlaşması ve meslek hayatında başarılı bireyler yaratmak için öğrencilere rehberlik edeceğiz” diye konuştu.

Gençlere verilecek girişimcilik eğitimi ve rehberlik hizmetinin görüşüldüğü toplantıya Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Sedef Akgüngör, Yrd. Doç. Dr. Özge Özgen, Eğitim Programları Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Tanyeri, Eğitim Programları Hazırlık Sınıfları Koordinatörü Öğretim Görevlisi Meltem Kolday da katıldı.

22.04.2013