05.05.2024

İzmir iş dünyası “Birlikten İzmir Doğar” dedi

İzmir Ticaret Borsası, İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, Ege İhracatçı Birlikleri, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, İzmir Esnaf, Sanatkarlar Odaları Birliği, Ege Genç İş İnsanları Derneği, Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği ve  İzmir Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği koordinasyonunda, İzmir’de yaşanan deprem sonucunda, ailesinde vefat olan depremzedelere konut yapımı, sosyal ve eğitim alanları yapımı ve gerekli olabilecek diğer ihtiyaçların karşılanması amacıyla düzenlenen “Birlikten İzmir Doğar” kampanyası 5 Kasım 2020 Perşembe günü İzmir Ticaret Odası ev sahipliğinde gerçekleştirilen basın toplantısı ile başlatıldı. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Oda, Borsa ve Birlik Başkanlarının katıldığı basın toplantısına İzmir ticaret Borsası’nı temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli ve Meclis Başkanı Barış Kocagöz katıldı.

Basın toplantısında konuşan İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, “30 Ekim Cuma günü saat 14.51’den bu yana iyi değiliz. Güzel İzmir’imiz, son 100 yılın en şiddetli depremiyle sarsıldı. 114 insanımızı kaybettik. Biliyoruz ki her canın acısı tüm ülkenin yüreğinde. Bunu, Türkiye’nin dört bir yanından koşup yardıma gelen arama kurtarma ekiplerinin emeğinde, gözyaşında görüyoruz. Bunu, elinde avucunda ne varsa “belki bir yaraya ilaç olur” diyerek İzmir’e yollayan insanlarımızın tertemiz duygularında hissediyoruz. Yeniden ayağa kalkabilmek için bu büyük gönül bağından cesaret alıyoruz. Bu amaçla, İzmir Ticaret Borsası, İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası ve Ege İhracatçı Birlikleri olarak kaybettiğimiz her can için bir kalıcı konut yapmak üzere 500’er bin lirayla ilk adımı atıyoruz. Hedefimiz kampanyamıza katılacakların katkılarıyla konutları tamamlayıp vefat eden vatandaşlarımızın aile bireylerine teslim etmek. Yaşadığımız bu büyük acıdan gereken dersleri çıkartarak izmir’i yeniden türkiye’nin çiçek bahçesi yapmak elimizde. Gelin siz de bizlere el verin.” dedi.

İzmir Ticaret Borsası Meclis Başkanı Barış Kocagöz ise kampanya kapsamında toplanacak bağışlarla kampanyada yer alan kurumlar tarafından konut ve diğer alanların inşaa edimesiyle depremzedelerin yaralarını mümkün olan en kısa sürede sarmayı hedeflediklerini belirterek, “Bu şekilde felaketlerin bir daha yaşanmamasını temenni ediyor, kampanyamıza herkesin katılımını bekliyoruz.” diye konuştu.

Kampanyaya katılmak için aşağıda yer alan banka ve hesap bilgilerini kullanabilirsiniz:

Hesap Adı: Birlikten İzmir Doğar Kampanyası

Banka