29.03.2024

Yunan Girişimciler Heyeti Borsa'yı Ziyaret Etti

Selanik Girişimciler Odası’nın başkan ve heyeti İzmir Ticaret Borsası ve Selanik oda üyeleri için işbirliği imkanları yaratmak amacıyla İzmir Ticaret Borsası’nı ziyaret etti. İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Zincircioğlu İzmir Ticaret Borsası’nın kurumsal yapısı ve borsada yapılan işlemler konusunda heyete bilgi verdi.

İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Zincircioğlu, “İzmir Ticaret Borsası’nda bir komşuyu ağırlamanın memnuniyetini yaşıyoruz. Aynı denizi paylaşan iki ulus olmak farklı bir iklim yaratmaktadır. Bu olguya bağlı olarak, ürün yapıları, coğrafi ve iklimsel doğal koşullar, tarım ve ticaret metodları dikkate değer benzerlikler gösterdiğinden, her iki ülkenin ilgili kurumları arasındaki işbirliğinin verimli sonuçlara neden olacağına inanıyoruz.” dedi. Zincircioğlu, borsa işlem hacmindeki gelişmeleri açıklarken, ülkemiz tarım sektörünün önemli aktörlerinden olan  İzmir Ticaret Borsası’nın tarım piyasalarının sağlıklı ve etkin işlemesi ve piyasa derinliğinin sağlanması yönünde önemli çabaları olduğunu vurguladı.

İzmir Ticaret Borsası koordinatörlüğünde yürütülen İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Seza Yorulmaz da kadın girişimciler olarak kurulun faaliyetleri ve üyelerin hazırladıkları projeler hakkında heyete bilgi verdi. Yorulmaz, “Kadın girişimcilerin daha başarılı olması ve kendi işlerini kurmaları için var olan bir kuruluz. 170’e yakın iş sahibi ya da sorumluluk taşıyan iş kadınlarından oluşan kurulumuz yeni projeler üretmeye ve kabiliyeti olmasına karşın bunu değerlendirme fırsatı bulamayan ev hanımlarını iş yaşamına kazandırmayı amaçlamaktadır” dedi. El emeği üreten kadınları iş yaşamına kazandırmak amacıyla yapılan “İzmir’de Biz Yaptık” projesi ile girişimci kadınlar tarafından üretilen ürünleri internet platformunda satarak gelir elde ettiklerini belirten Yorulmaz, Yunan girişimcilerle işbirliği başlatmaktan memnun olacaklarını belirtti.

Selanik Girişimciler Odası Başkanı Zorpidis Michahl İzmir Ticaret Borsası’na misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ederek “Yunanistan’da meydana gelen kriz iş sektörlerimizi oldukça etkiledi. Bu yüzden bizlerin sizlerle karşılıklı fikir alış verişleri oldukça önemli. Turizm, ulaşım, ticaret sektörleri hem bizler hem de sizler için çok önemli. Biz Yunanistan olarak AB üyesiyiz. Türkiye’nin de AB’ye girmesini destekliyoruz. Birikim ve deneyimlerimizi sizinle paylaşarak bunlardan yararlanmanızı canı gönülden istiyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından heyet başkanı Zorpidis Michahl’e İTB Yönetim Kurulu Üyeleri İlhan Zincircioğlu ve Hakan Cay tarafından plaket takdim edildi. Selanik Girişimciler Odası Heyeti İzmir Ticaret Borsası Korbey’i ve Üzüm salonunu gezerek, ürün alım satımı ve salon faaliyetleri konusunda İlhan Zircircioğlu’ndan bilgi aldı.

08.11.2012