20.04.2024

Toprak ve Çocuk Programı’ndan öğrencilere iki etkinlik birden

İzmir Ticaret Borsası tarafından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl Müdürlüğü, Milli Eğitim İl Müdürlüğü ve Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanlığı işbirliğinde, çocuklara toprağın değerini anlatmak, daha sağlıklı ve bilinçli nesiller yetiştirmek amacıyla oluşturulan “Toprak ve Çocuk Programı” 2017/2018 eğitim-öğretim döneminin sonunda iki etkinlik birden gerçekleştirdi. Proje temsilcileri eşliğinde farklı okullardan öğrenciler bu kez hem süt ve süt ürünleri üretimi konusunda saha incelemesi yaptı hem fidan dikim etkinliğine katıldı.

Dr. Cavit Özyeğin İlkokulu öğrencileriyle birlikte 05 Haziran 2018 Perşembe günü Pınar Süt Mamülleri San. A.Ş. Üretim Tesisine ziyaret gerçekleştirildi. Ziyaret kapsamında Gıda mühendislerinden süt ve peynir üretim aşamaları hakkında bilgi alındı.  Ayrıca, Dünya Çevre Günü dolayısıyla İzmir Ticaret Borsası Danışmanı Dr. Pınar Nacak tarafından öğrencilere tarım ve çevrenin önemini anlatan bir sunum gerçekleştirildi.

Çocuklara toprak ve tarım sevgisini aşılamayı ana hedef olarak gören projenin bir diğer etkinliği 07 Haziran 2018 Salı günü İzmir Özel Türk Koleji öğrencileriyle Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Menemen Araştırma, Uygulama ve Üretim Çiftliği’nde yapıldı.

İzmir Ticaret Borsası Ar-Ge Müdürü Mustafa Yağcıoğlu, İzmir Özel Türk Koleji yetkilileri ve İzmir Ticaret Borsası çalışanlarından oluşan “Toprak ve Çocuk Programı” yürütücülerinin yer aldığı etkinlikte ilkokul öğrencileri önce üniversite ve Borsa temsilcilerinden tarım ve tarla bakımı konusunda bilgi aldı, ardından da domates, biber, patlıcan gibi sebze fidelerini dikti.

“Gelecek Toprakta, Toprağımız Emin Ellerde” sloganıyla hayata geçen proje ile ülkemizin geleceği olan çocuklar doğa ile buluşturularak; tarımı keşfetmeleri, sağlıklı beslenme konusunda bilinçlenmeleri ve çevreye değer vermeleri amaçlanıyor. Proje kapsamında İzmir ve ilçelerindeki çocuklar tohum ekerek, fidan dikerek tarımsal üretimin aşamalarını yaşayarak öğreniyor.

12.06.2018