19.04.2024

Van'lı Depremzede Geray Kardeşler İzmir'e Teşekkür ederek Okula Başladı

Geçen yıl yaşanan Van depreminde hayatını kaybeden Yunus Geray’ın ablası Sibel ve küçük kardeşi Mehmet dün İzmir’de yeni okullarına başladı.

İzmir Ticaret Borsası’nın eğitim masraflarını üstlendiği iki kardeşten Sibel Geray İzmir Konak Cumhuriyet Nevvar Salih İşgören Kız Teknik ve Meslek Lisesi’ne, Mehmet Geray ise İzmir Türk Koleji’ne devam edecek.

Geçen hafta babaları Yusuf Geray’la birlikte İzmir’e gelen Sibel ve Muhammet, İzmir Valisi Cahit Kıraç’ın himayesinde, Milli Eğitim İzmir İl Müdürlüğü’nün çalışmaları ile zaman yitirmeden eğitim hayatına başladı. Sibel Geray devlet okuluna yerleştirilirken, Mehmet Geray, işadamı Oğuz Tatış’ın sahibi olduğu İzmir Türk Koleji’ne burslu olarak kaydını yaptırdı.

Baba Yusuf Geray, okulun ilk günü çocuklarıyla birlikte okullara gitti ve kardeşleri “okuyun” diye tembihleyerek öğretmenlerine teslim etti.

Geray Ailesi, gösterilen ilgi için bütün İzmir’e teşekkür ederek şunları söyledi:

“İzmir Valimiz Sayın Kıraç bize babacan bir tavırla sahip çıktı. Oğuz Tatış Bey, Mehmet’e burs sağlayarak İzmir Türk Koleji’nin kapılarını açtı. İzmir Ticaret Borsası, depremden sonra bağladığı eğitim bursunu okul hayatımızın sonuna kadar devam ettirecek. İzmir bizim için yeni bir hayata açılan kapı oldu. Bize gösterilen yakınlık için bütün İzmir’e şükranlarımızı sunuyoruz.”

22.09.2012