28.03.2024

Kadınlar, TOBB - Turkcell iş birliğinde “geleceği yazacak”

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Turkcell işbirliğinde TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’nun 10. Kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen  “Geleceği Yazan Kadınlar” adlı projeye başvurular başladı.

Kadınların yazılım çağında geri kalmaması ve mobil teknolojileri tanıyıp girişimcilikte öne geçebilmelerini sağlamak amacıyla oluşturulan projeye başvurular, 15 Mayıs’a kadar internet üzerinden yapılabilecek.

TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu İcra Kurulu Başkanı Aysel Öztezel; “TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Turkcell işbirliğiyle, kadınları yazılım konusunda eğiterek, mobil uygulamalar geliştirmelerine destek olmak amacını güden “Geleceği Yazan Kadınlar” projesi ile kadınlarımızın hem istihdam hem de girişimcilik imkanına sahip olacaklarını belirterek,  İzmirli  kadınlara bu projeye katılmaları için çağrıda bulundu.

Öztezel, “İzmirli  kadınların başarılı olacağına inanıyorum, hem kendi gelecekleri için hem de İzmir’in geleceği için  katkı sağlayacaklar,  neden birinci İzmir’den çıkmasın” dedi.

Projeye, Lise mezunu, üniversite öğrencisi veya mezunu olan, mobil teknoloji endüstrisinde çalışmak veya mobil teknolojileri kullanarak iş fikrini hayata geçirmek isteyen 18 yaş üzerindeki kadınlar başvurabilecekler. Bu proje kapsamında eğitimler verilecek, eğitim alan kadınlar proje üretecek, üretilen projeler kendi arasında yarışacak.

İstanbul’daki final için oluşturulacak büyük jüride TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Turkcell Üst Yöneticisi (CEO) Kaan Terzioğlu ve TOBB Kadın Girişimciler Kurul Başkanı Evrim Aras da bulunacak. Kazanan proje ticarileşme aşamasında desteklenecek. Bunun yanı sıra büyük finalde kazananlar Silikon Vadisi'ne ziyaret hakkı kazanacak. Ayrıca kendi illerinde de teknoparklarda, eğer katılımcı öğrenciyse staj hakkı, değilse istihdam ya da kuluçka merkezinden faydalanma hakkı elde edecek.

Proje takvimi

Başvurular, 15 Mayıs 2017 tarihine kadar gelecegiyazanlar.turkcell.com.tr/gelecegiyazankadinlar adresinden alınacak. Ardından İstanbul, Ankara, İzmir, Şanlıurfa, Gaziantep, Trabzon, Kayseri, Antalya, Denizli, Van, Adana, Eskişehir, Sivas, Aydın ve Samsun olmak üzere 15 ilde hafta sonu yüz yüze, hafta içi ise online olarak eğitimler verilecek. Katılımcılar daha sonra, Turkcell'in teknik danışmanlığında projeler üreterek önce eğitim aldıkları illerde projelerini sunacak ve her ilin birinci ekibi belirlenerek İstanbul'da düzenlenecek finale katılacak. Tüm eğitimler 3 Haziran'da başlayacak ve 16 Temmuz'da tamamlanacak. Proje geliştirme aşaması 17 Temmuz – 29 Ağustos, proje sunumları ve finalist seçimleri 11-15 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Finalistler, 25-29 Eylül tarihleri arasında İstanbul'da büyük jüriye sunum yapacak. Yarışmada beğeni toplayan iyi fikirler Turkcell Arıkovanı'nda fonlamaya açılacak ve kadınlar girişimcilikle ilgili hayallerini ve fikirlerini gerçekleştirme imkanına kavuşacak.

04.05.2017