18.04.2024

İzmir ve İstanbul Kadın Girişimciler Kurulları arasında güçbirliği

TOBB İstanbul Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Hatice Dinçbal Kal ve İcra Kurulu Üyelerinden oluşan Heyet 31 Ocak 2017 Salı günü İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli ve koordinatörlüğü İzmir Ticaret Borsası tarafından yürütülen TOBB İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi’ni ziyaret etti.

Ziyarette, TOBB İstanbul Kadın Girişimciler Kurulu’nun yürüttüğü Mobil Çözümlerin Adresi: Kadın projesine ilişkin bir sunum gerçekleştirildi ve İzmir ile İstanbul Kadın Girişimciler Kurulları karşılıklı projeler ve olası işbirlikleri hakkında fikir alışverişi yaptı.

Toplantının ev sahipliğini yapan İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, “TOBB İstanbul Kadın Girişimciler Kurulu, bugün, son derece iyi dizayn edilmiş ve güçlü paydaşlarla yola çıkılmış Mobil Çözümlerin Adresi: Kadın projesiyle aramızda. Proje bir yandan kadınlarımızı iş hayatına katmayı hedeflerken, diğer yandan çağımızın gerektirdiği bilgi ve yeteneklerle donatmayı amaçlıyor” dedi.

Zaman ve hızla değişen teknolojik gelişmelerin işletmeleri ve iş insanlarını değişime zorladığını belirten Işınsu Kestelli, “Bugün dünyada adına Sanayi 4.0 denilen büyük bir üretim devriminin başlangıç evresindeyiz ve bu süreç hızla ilerliyor. 2020’de aranacak ilk üç beceri şunlar olacak: sorun çözme, eleştirel düşünce ve yaratıcılık. Bu nedenle hızlı dönüşen dünyada, biz de bir an önce stratejimizi belirleyerek, bu dönüşümün öncüleri arasındaki yerimizi almalıyız. Hepimiz biliyoruz ki Türkiye, 21 milyon kadınını evde oturtarak hedeflerine ulaşamaz. Bu nedenle bu tür projelerin bir seferberlik halinde artması ve destek görmesi şart. Biz, Mobil Çözümlerin Adresi: Kadın projesini İzmir’de gerçekleştirme konusunda son derece hevesliyiz” diye konuştu.

TOBB İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Aysel Öztezel ise kadınların iş gücüne katılım oranının arttırılması konusunda Kurul olarak birçok proje ve çalışmaya imza attıklarını, en önemli hedeflerinin kadınların ekonomik ve sosyal hayatta değerini daha da yükselterek bu amaç doğrultusunda kadın girişimci sayısını artırmak için mücadele etmek olduğunu belirtti. Öztezel, “Bu mücadelemiz sonucu, sevinerek görüyoruz ki, işletme sayısı artıyor. Ancak, diğer taraftan, kurulan bu işletmelerin sürdürülebilirliğinin sağlanması ve başarılarının artmasının önemi daha da büyük. Değişen teknolojik koşullarla birlikte işletmelerin sürdürülebilirliklerinin sağlanması adına Mobil Çözümlerin Adresi: Kadın projesine Kurulumuz adına katkı sağlamak bizler için büyük mutluluk olacaktır” diye konuştu.

İstanbul Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Hatice Dinçbal Kal ise “Çalışmalarını ilgiyle takip ettiğimiz İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu ile bir arada olmaktan son derece mutluyuz. Ortak amaç doğrultusunda kadınlarımızın iş gücüne katılımlarını teşvik etmek ve kadın istihdamını arttırmak amacıyla ortak çalışmalarda bulunmaktan memnuniyet duyacağız” dedi.

Hatice Dinçbay Kal konuşmasının ardından, İstanbul Ticaret Odası liderliğinde, İstanbul Ticaret Üniversitesi ortaklığında ve TOBB İstanbul Kadın Girişimciler Kurulu desteği ile yürütülmekte olan Mobil Çözümlerin Adresi: Kadın Projesi’ne ilişkin sunum gerçekleştirdi.

Sunumun ardından İstanbul ve İzmir Kadın Girişimciler Kurulu temsilcileri anı fotoğrafında bir araya geldi.

02.02.2017