19.04.2024

E-Commodity Bazaar Platformu Tanıtım Faaliyetleri Hızlandı

İzmir Ticaret Borsası tarafından üye firmaların iç ve dış ticaret kapasitelerinin arttırılması amacıyla oluşturulan E - Commodity Bazaar Emtia Alım Satım Portalı Çanakkale Ticaret Borsası üyelerine tanıtıldı.

Tarım ve gıda ürünleri ticaretinin geliştirilmesi amacıyla İzmir Ticaret Borsası tarafından hayata geçirilen E-Commodity Bazaar Emtia Alım Satım Portalı, 30 Kasım’da gerçekleştirilen toplantı ile Çanakkale Ticaret Borsası üyelerine tanıtıldı. Toplantıya Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sefer Kaya Üzen, Meclis Başkanı Abdullah Deniz ve Çanakkale Ticaret Borsası üyelerinin yanı sıra İzmir Ticaret Borsası’nı temsilen Ar-Ge Müdürü Mustafa Yağcıoğlu ve Uzman Yardımcısı Övül Sökeli katıldı.

Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sefer Kaya Üzen toplantı açılışında yaptığı konuşmada e-ticaretin Türk girişimcilerinin yurtdışına açılması için önemli bir fırsat olduğunu belirterek, "Tarım ve gıda ürünleri ticaretinin geliştirilmesi amacıyla İzmir Ticaret Borsası tarafından oluşturulan E-Commodity Bazaar projesini çok önemsiyoruz. Bu kapsamda Çanakkale Ticaret Borsası ve İzmir Ticaret Borsası olarak proje çerçevesinde iş insanları arasındaki alışveriş olanaklarını geliştirmek amacıyla bir işbirliği protokolü imzaladık. Bu projede Çanakkaleli iş adamlarımızın da yer almasını diliyoruz ve gerek iç, gerekse dış pazarlara açılmalarında proje aracılığı ile itici güç olmaya çalışıyoruz. Bu protokolle tarım ve gıda ürünleri ticaretinin geliştirilmesi amacıyla üye firmaların ürünlerini sergilemelerine, alım ve satım yapmak istedikleri ürünler ile ilgili alım satım ihaleleri açmalarına imkân sağlanacaktır" dedi.

Açılış konuşmasının ardından İzmir Ticaret Borsası Ar-Ge Müdürü Mustafa Yağcıoğlu, katılımcılara yönelik gerçekleştirdiği sunumda elektronik ticaret ve E-Commodity Bazaar Portalı’nın çalışma sistemi hakkında bilgi verdi. Elektronik ticaret hacminin dünya ticaretinde kısa sürede katlanarak büyüdüğünü belirten Mustafa Yağcıoğlu, “Türkiye dünyanın önemli tarımsal üretim potansiyeline sahip ülkelerinden birisi. Bu potansiyelin etkin bir pazarlama sistemi ile desteklenmesi durumunda ülke olarak tarım sektöründen çok daha yüksek bir katma değer elde etmemiz mümkün. Bu anlamda elektronik ticaret tarım sektörü için de önemli fırsatlar sunuyor" dedi.

İzmir Ticaret Borsası olarak kurumsal anlamda yapılan işbirlikleri ile portala üye firma sayısının arttırılmasının amaçlandığını belirten Mustafa Yağcıoğlu, E-Commodity Bazaar Portalı’na üye olan firmaların kendilerini tanıtmalarına, ürünlerini sergilemelerine ve mevcut pazarlarına ek olarak farklı pazarlar bulmalarına imkan sağlayacağını ifade etti.

08.12.2016