29.03.2024

“Kadın Girişimci Yönetici Okulu”nun İzmir mezunları İTB’de buluştu

Garanti Bankası ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi’nin (BÜYEM) işbirliğiyle 2012 yılında başlayan Kadın Girişimci Yönetici Okulu projesinin İzmir mezunları 4 yıl aradan sonra koordinatörlüğü İzmir Ticaret Borsası tarafından yürütülen TOBB İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu’nun işbirliğiyle gerçekleştirilen organizasyonda bir araya geldi. 31 Ekim Pazartesi günü Borsa Yeni Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen buluşmayla, İzmir’deki eğitimlere katılan kadın girişimcilerin yeniden bir araya gelmesi, potansiyel işbirlikleriyle girişimlerinin güçlendirilmesi ve eğitimlerin ardından gelişimlerinin takibi sağlandı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren TOBB İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Aysel Öztezel, kadınların iş gücüne katılım oranının yüzde 33, kayıt dışı çalışanların oranının ise yüzde 34 olduğunu, iş gücüne katılamayan ve kayıt dışı çalışanların  önemli bir kısmını kadınların oluşturduğunu söyledi. Bugün 10 kadından sadece 3'ünün iş dünyasına girdiğini, bu nedenle, en önemli hedeflerinin kadının ekonomik ve sosyal hayatta değerini yükseltmek ve bu amaçla kadın girişimci sayısını artırmak için mücadele etmek olduğunu belirten Öztezel, “Bu mücadelemiz sonucu, sevinerek görüyoruz ki, işletme sayısı artıyor. Ancak, diğer taraftan, kurulan bu işletmelerin sürdürülebilirliğinin sağlanması ve başarılarının artmasının önemi daha da büyük. Bizlerin bu işletmelerin yanında olmamız, desteğimizi hissettirmemiz çok önemli. Çünkü, Bu işletmelerin başarılı olmasının kritik bir önemi var. Bu işletmeler, bizim için emsal, lider, örnek işletmeler. Onların başarısı, onların gücü kadın girişimci adayları için birer fener niteliğinde. Bu işletmeler, bizim için, doğru rotayı gösteren işletmeler. Bu nedenle, bu işletmelerin varlığının devamı, başarısı için yapılan her çalışmanın kıymeti büyük” dedi.

Daha önce benzer amaç doğrultusunda gerçekleştirilen finansal okur-yazarlık çalıştayının da kadın girişimcilerimize ait işletmeler için oldukça önemli olduğunu gördüklerini ve bu konuya daha fazla odaklanmaları gerektiğinin bir kez daha farkına vardıklarını dile getiren Aysel Öztezel, “Bu toplantıyı oldukça önemsiyoruz. Garanti Bankası ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi’nin değerli katkıları ile bugün başarıyı şansa bırakmamamız gerektiğini bir kez daha idrak edeceğiz. Kadın girişimciliğini destekleyen, bu uğurda harcanan her çabanın ülkemizin geleceği için harcanan bir çaba olduğu fark ederek bu konuya gönül veren ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

BÜYEM Sosyal Sorumluluk Projeleri Direktörü Dr. Işıl Keskin Şahan ise projenin başlangıcından bugüne kadar izlediği yol, gelişmeler ve gelecek hedeflerinin yanı sıra, iller özelinde eğitim sonu değerlendirme istatistiklerini katılımcılarla paylaştı. Garanti Bankası KOBİ Girişim Bankacılığı Pazarlama İletişimi Yöneticisi Selin Öz de bankanın 10 yıldır kadın girişimcilerin güçlenmesi misyonuyla verdiği destekler konusunda bilgi aktardı.

Katılımcılara “Kadın Girişimci Yönetici Okulu” çalışmaları hakkında da bilgi veren Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere ise “Kadın Girişimci Yönetici Okulu, eğitim alanında büyük önem verdiğimiz bir proje. Bu kapsamda il il gezerek, girişimci kadınlara sürdürülebilir şirket yönetimi konusunda ücretsiz eğitimler veriyoruz. Kadın girişimcilerin mesleki donanımını ve iş hayatındaki varlığını güçlendirmeyi, kalıcı ve sürdürülebilir kılmayı en önemli önceliğimiz olarak görüyoruz. Eğitimlerle girişimci kadınlara, işletmelerinin sürdürülebilirliği için ihtiyaç duydukları bilgi birikimini ve vizyonu sağlıyoruz. Katılımcılar, Boğaziçi Üniversitesi’nin akademisyenlerinden; işletme, müşteri ilişkileri, yönetim becerileri, finans ve insan kaynakları gibi konularda yaklaşık 1 ay süreyle eğitim alıyor. Bugüne kadar 16 ilde eğitimi başarıyla tamamlayan 1.500’den fazla kadın girişimciye, BÜYEM tarafından sertifika verildi. İzmir’de Kadın Girişimci Yönetici Okulu’ndan başarıyla mezun olan girişimcilerimizle yeniden bir araya gelmekten ve potansiyel işbirliklerine aracılık etmekten mutluluk duyuyoruz” dedi.

01.11.2016