29.03.2024

Kadın girişimcilere nakit akışını iyi yönetmenin ipuçları eğitimi

Kobilerin danışman bankası Türk Ekonomi Bankası (TEB) ile koordinatörlüğü İzmir Ticaret Borsası tarafından yürütülen TOBB İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu iş birliğiyle kadın patronlar ve girişimci adaylarına yönelik eğitim düzenlendi. “TEB Kadın Akademisi” programı kapsamında “Nakit akışını iyi yönetmenin ipuçları” konulu eğitim 27 Eylül 2016 Salı günü İzmir Ticaret Borsası Yeni Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren TEB KOBİ Bankacılığı Pazarlama ve İş Geliştirme Direktörü Simla Ünal, bankaları tarafından kadın patronlara ve işlerini geliştirmek isteyen kadınlara yönelik özel desteklerden bahsederek, maddi teminatsız kredi imkanı, İşletme yönetimi, mentörlük, koçluk ile ilgili destekler ve firma üzerinde büyüme hedef planlama konusundaki çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi aktardı.

TOBB İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Aysel Öztezel ise “Kadınlar her daim üretmeye, çalışmaya, atılım yapmaya ve mücadeleye hazırlar. Elbette, mevcut durumda kadınların istihdamdaki ve girişimcilik konusundaki performanslarının yetersiz olduğunu biliyoruz. Biz bu gizli gücün harekete geçirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Yeni kadın patronlar yaratmalı, kadın patronları da desteklemeli ve iş hayatındaki varlıklarını güçlendirmeliyiz. Gerekirse pozitif ayrımcılıkla yaratılacak her türlü teşvik, kota uygulamaları, eğitim seferberliği ile bu gücün harekete geçirilmesi sağlanmalıdır” dedi.

TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu olarak Türkiye’deki kadın girişimci potansiyelini nicelik ve nitelik bakımından geliştirmenin kendilerine misyon edindiklerini söyleyen Öztezel, “İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu olarak, bu misyon çerçevesinde, kadın girişimciliği ve liderliğini geliştirmek, kadınlara kişisel gelişim yollarını öğreterek kariyer geliştirme fırsatları yaratmak amacıyla faaliyetlerimizi sürdürdük.  Son 5 yıla bakıldığında, kadınların istihdamdaki payının yüzde 24’den yüzde 27’ye çıkması, kadın girişimcilerin sayısının yüzde 42 artması da tüm bu çabaların boşa gitmediğini, hedefe yaklaşıldığını gösteriyor. Ancak bu yeterli değil. Daha fazla çaba ve işbirliği gerekiyor. İşte bu noktada, ülkenin dört bir yanındaki kadın patronlara ulaşarak işlerini geliştirmek için ihtiyaç duydukları bilgiyi sağlamak ve onları, iş dünyasının başarılarıyla ilham veren kadınlarıyla buluşturmak amacıyla hayata geçirilen, TEB Kadın Akademisi programı için işbirliği yapmamız ve faaliyetlerimizi geliştirmemiz bizleri çok sevindirdi. İzmir’de ilkini başlattığımız bu değerli işbirliğinin diğer illerimizde de yapılarak kadınlarımıza maksimum düzeyde fayda sağlanmasını amaçlıyoruz” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından İşletme Koçu Ayşegül Akşak tarafından katılımcılara “Nakit akışını iyi yönetmenin ipuçları” konulu eğitim verildi. Ayşegül Aksak katılımcıların interaktif katılımlarıyla gerçekleştirilen eğitimde kadın patronlar ve girişimci adaylarına şirketlerindeki nakit akışını başarılı kullanma teknikleri, işletme hacmini büyütme ve başarıya giden yolda doğru analiz yapma becerisi kazanma konusunda bilgi aktardı.

Eğitimin ardından TOBB İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Aysel Öztezel, TEB KOBİ Bankacılığı Pazarlama ve İş Geliştirme Direktörü Simla Ünal ve İşletme Koçu Ayşegül Akşak katılımcılarla anı fotoğrafında biraraya geldi.

TEB’in kadın patronlara ulaşarak potansiyellerini açığa çıkarabilmelerine destek olmak amacıyla başlattığı “Kadın Akademisi” Eğitim programı kapsamında kadın patronların işlerini geliştirmeye yönelik bilgi ihtiyacını karşılama ve onları ilham veren başarılı iş kadınlarıyla bir araya getirerek iletişimi güçlendirmek ve yeni iş fırsatları yaratmak hedefleniyor.

28.09.2016