29.03.2024

İTB Heyetinden Ankara çıkarması

İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli ve Meclis Başkanı Barış Kocagöz koordinasyonundaki Borsa Heyeti, bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere iki günlük bir Ankara programı yaptı. Heyet, ilk gün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’i ziyaret etti. Çarşamba günü gerçekleşen ikinci gün programında ise Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ziyaret edildi.

İzmir Ticaret Borsası Heyeti; Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, Meclis Başkanı Barış Kocagöz, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Ercan Korkmaz, Yalçın Yılmaz, Sayman Üye Bülent Arman, Yönetim Kurulu Üyeleri Tayfur Akın, Şeref İyiuyarlar, Bülent Uçak ve Genel Sekreter Erçin Güdücü'den oluştu. Bakanlık ziyaretleri programı boyunca heyete Ak Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ve Necip Kalkan da eşlik etti.

İlk gün ziyaretleri kapsamında Borsa Heyetinin ilk durağı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım oldu. Bakanlık binasında gerçekleştirilen görüşme esnasında Binali Yıldırım, "Kentin kalkınması ve daha da ileriye gidebilmesi için Sivil Toplum Örgütleri ve tüm paydaşlarla ortak hareket ederek elbirliği ile çalışacağız. Bu bağlamda İzmir Ticaret Borsası'nın ziyareti oldukça değerli" ifadelerini kullandı. İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli ise İzmir'in, İstanbul'un dışında ülkenin gelişimi için ilk cazibe merkezi olduğu algı ve inancının yerleştirilmesi gerektiğinden bahsederek, İzmir'in Akdeniz çanağının yeni Barselona'sı olabileceği fikrini aşılamak gerektiği ve bu konuda Bakanlık desteğinin oldukça önemli olduğunu vurguladı. Kestelli, Yıldırım'dan her zaman olduğu gibi bu konuda da sürükleyici liderlik beklediklerini dile getirdi.

Heyetin ikinci ziyaret durağı Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi'nin makamı oldu. Ziyarette İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, "9 milyar lirayı aşkın tescil hacmimizle ülkenin en aktif ikinci ticaret borsasıyız. Aralarında Türkiye'nin ilk Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası VOB’un kuruculuğu da olmak üzere pek çok ilkte Borsamızın imzası mevcut. Bu ilklerden biri de pamukta ilk lisanslı depoculuk şirketi olan ELİDAŞ. ELİDAŞ bugün tam kapasite çalışmaya doğru ilerliyor" dedi. Kestelli ayrıca, lisanslı depoculuk sisteminin daha aktif hale gelmesi başta olmak üzere birkaç önemli konuda Bakanlıktan destek talebinde bulundu. Bakan Tüfenkçi ise "Bizler her zaman sizlere destek olmak için buradayız. Ticaret Borsaları tarımsal ürünlerin pazarlanmasında önemli bir rol oynuyor. Lisanslı depoculuk çalışmalarını oldukça önemsiyoruz ve gelişmesi için her zaman desteğe hazırız" dedi.

Borsa Heyeti, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nu ziyaret etti. Ziyarette İzmir Ticaret Borsası’nın yürüttüğü sosyal sorumluluk projeleri hakkında  görüş alışverişinde bulunuldu.

Borsa Heyeti ziyaret programı kapsamında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da TBMM Ofisi'nde nezaket ziyaretinde bulunarak bir süre sohbet etti.

İlk gün ziyaretleri kapsamında Borsa heyetinin son durağı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in makamı oldu. Faruk Çelik’e başarılar dileyen Kestelli, "Bizler tarımın Türkiye ekonomisi için çok stratejik bir sektör olduğuna yürekten inanıyoruz. Ülkemizde işsizlikten enflasyona kadar pek çok önemli göstergede tarımın kritik rolü var. İzmir ve Borsamız, bu sektörün Türkiye'nin itici güçlerinden biri olması için yapılması gerekenler konusunda işbirliğine sonuna kadar açık. Bu konuda üzerimize düşenleri yapmaya hazırız" dedi. Meclis Başkanı Barış Kocagöz ise Bakanlıktan pamuk destekleme primlerinin artırılması ve sistemin yeniden düzenlenmesi konusunda destek verilmesi talebinde bulundu. Bakan Faruk Çelik ise "Lisanslı depoculuk faaliyetleri ve ürün borsacılığı sisteminin faaliyet alanının geliştirilerek uluslararası boyut kazandırılmasını hedefliyor ve bu konuda yapılacak çalışmaları oldukça önemsiyoruz" diye konuştu.

Borsa Yönetimi ikinci gün ziyaretleri kapsamında Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'ı ziyaret ederek Borsa faaliyetleri ve güncel konularda görüş alışverişinde bulundu.

27.01.2016