28.03.2024

Bergama Ziraat Odası’ndan Pamuk Korbey’ine ziyaret

Bergama Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ayhan Yetim, Muhasip Üye Halit Akdemir ve Genel Sekreter Şenol Açıkyol’dan oluşan heyet Borsa’da oluşan piyasa mekanizmasını tanımak ve salon işlemleri konusunda bilgi almak için 11 Şubat 2015 Çarşamba günü İzmir Ticaret Borsası Pamuk Korbey’ini ziyaret etti.

İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyeleri Şeref İyiuyarlar ve Bülent Uçak tarafından karşılanan heyet pamuk üreticisi ile tüccarların aynı platformda bir araya geldiği seanslarda alım-satım işlemi yapabilmelerine olanak sağlayan Korbey salon işlemleri hakkında bilgi aldı.

İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Şeref İyiuyarlar İzmir Ticaret Borsası Pamuk Korbey’i sayesinde gelenekten geleceğe alıcı ve satıcının yüz yüze gelerek ticaretin güvene dayalı yapılmasına olanak sağlandığını ve şeffaf piyasa ortamı oluştuğunu belirtti.

İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Uçak ise Bergama Ziraat Odası heyetini Korbey’de misafir etmekten dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek, Borsa olarak uzun yıllardır ticaretin güven simgesi haline gelen Korbey ve diğer salon faaliyetlerini  ziraat odalarımıza anlatmaktan tanıtmaktan memnuniyet duyulduğunu, üreticilerle elele tarım alanında birçok ortak çalışma yapılabileceğini ve bu kapsamda kapılarının tüm ziraat odalarına açık olduğunu söyledi.

Salon işlemleri hakkında ayrıntılı bilgi alan ve incelemelerde bulunan heyet daha sonra üyeler, alıcı ve tüccarların katılımıyla gerçekleşen pamuk alım seansına katıldı.

12.02.2015