19.04.2024

Kadın girişimciler başkanını seçti

TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu (KGK), yeni başkanını seçti. Kurulun 17 kişiden oluşan İcra Komitesi üyelerinin 14’ünün katıldığı ve koordinatör borsa İzmir Ticaret Borsası(İTB)’nda gerçekleştirilen seçimde, Aysel Öztezel başkanlığa seçildi. Başkan Yardımcısı ise Gonca Harman oldu.

İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, son yıllarda kadın istihdamını artırmaya yönelik proje ve programların önem kazandığına dikkat çekerek  özellikle kadın girişimciliği konusunda kamu, sivil toplum ve özel sektör kuruluşları tarafından yürütülen projelerde ciddi artışlar görüldüğünü söyledi. Kestelli; “Ancak asıl önemli olan, bu program ve projelerin sürekliliğinin sağlanarak, bütünlükçü bir bakışla devam ettirilmesi ve toplumun tüm kesimleri tarafından benimsenmesinin sağlanmasıdır. TOBB Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’nun önderliğinde hayata geçen Kadın Girişimciler Kurulları da, girişimcilik hayatına ilk adımlarını atacak kadınlara öncülük ederek, yol göstererek, iş hayatına daha fazla katılımlarını sağlayan projeler üreterek  çok ciddi bir boşluğu doldurduğu yadsınamaz bir gerçek” dedi.

İcra Kurulu Üyeleri ve Başkan Aysel Öztezel’i kutlayan Kestelli, “Yeni dönemde TOBB İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu çatısı altında tüm üyelerimizin daha etkin ve aktif rol aldığı şekilde çalışmaların yürütülmesini, İzmir ve tüm Türkiye’de model oluşturacak projelerin hayata geçirilmesini ümit ederek, hem koordinatör Borsa Başkanı, hem de bir kadın olarak tüm gücümle desteğe hazır olduğumu vurgulamak istiyorum” diye konuştu.

TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu Başkanlığı’na seçilen Aysel Öztezel, model olabilmek için kadınlara yönelik birçok oluşumda yer aldığını belirterek, “Belirli birikimleri kazanmış biri olarak bu oluşumu da çok sevdim. İki senedir çok iyi ilişkiler kurduk, yol aldık. Bu yolu devam ettirmeye ve ileri götürmeye yönelik çalışmalarımız olacak. Verdiğiniz güç ve destek için teşekkür ederim. Bu sıcak ortamda güzel şeyler çıkacağına inanıyorum. Ticarete bereket, kadınlarla gelecek” diye konuştu.

TOBB İzmir KGK’nda İTB adına yeni dönemde doğal üye statüsünde görev alacak olan İTB Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Uçak, “Bu dönem, İzmir’de kadın girişimciliğinin gelişimine önemli katkılar sağlayacak bu oluşumda, bir erkek olarak görev almak, katkı sağlamak benim için de hiç kuşkusuz önemli ve yararlı bir tecrübe olacak. Toplumumuzun yarısını oluşturan kadınlarımızın girişimcilik gücü geliştirildikçe ve potansiyelleri açığa çıkarıldıkça ülkemizi bir üst gelişmişlik seviyesine onlar taşıyacaklar. Bu nedenle, bu konu bana göre, sadece kadınların konusu değil toplumsal bir konudur. Ve stratejik bir öneme sahiptir” dedi.

İcra Kurulu üyesi olan Aynur Tartan, Kübra Balgüç, Neslihan Ataç‘ın mazeretleri nedeniyle katılamadığı seçimde, İcra Kurulu üyeleri; İzmir Ticaret Borsası’ndan Zeliha Toprak, Işıl Nişli,  Bülent Uçak, Dr.Pınar Nacak, İzmir Ticaret Odası’ndan Aysel Öztezel, Nevin Bağdatlı, Zeynep Gürel, Filiz Uçar, Ege Bölgesi Sanayi Odası’ndan Zeynep Öner, Aliağa Ticaret Odası’ndan Selen Uğur,  Bergama Ticaret Odası’ndan Gonca Harman, Selçuk Ticaret Odası’ndan Berru Akbıyık,  Tire Ticaret Odası Saadet Şengök, Torbalı Ticaret Odası’ndan Burçin Öncü oy kullandı.

Oyların tamamını alan Aysel Öztezel başkanlığa seçilirken, Gonca Harman başkan yardımcısı oldu.

09.01.2015