29.03.2024

Tasarım Strateji Belgesi ve Eylem Planı hakkında

Sayın Üyemiz;

TOBB'dan gelen 11.02.2015 tarihli yazıda; Tasarım Strateji Belgesi ve Eylem Planı (2014-2016) nın 02.11.2014 tarihli ve 29163 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiği belirtilerek;

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Endüstriyel Tasarımcılar meslek Kuruluşu Derneği (ETMK) söz konusu Strateji Belgesi ve Eylem Planının "Tasarımla ilgili sanayci, eğitimci, meslek örgütü ve kamu kuruluşu gibi farklı aktörler arasında iletişim ve işbirliğini güçlendirmek konulu 4 nolu hedefinin "Türkiye'nin tasarım envanterinin oluşturulması" tanımlı 1 nolu faaliyetinde sorumlu kuruluş olarak görevlendirildiği ve bu kapsamda da sektörünüzde endüstriyel tasarım yapan, endüstriyel tasarım yaptıran ve endüstriyel tasarımcı çalıştıran firmaların bilgilerine ihtiyaç duyulduğu belirtilmektedir.

Bu kapsamda, söz konusu firmalar iletişim bilgilerini 24.02.2015 salı günü mesai bitimine kadar arge@itb.org.tr adresine mail atmaları gerekmektedir.