17.05.2024

İslam Ülkeleri Arasında Ticaretin ve Ortak Yatırım Girişimlerinin Geliştirilmesi Toplantısı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’den alınan yazıda, İslam Ticaret ve Sanayi Odası, Birleşik Arap Emirlikleri Ticaret Odaları Federasyonu ve Şarjah Ticaret ve Sanayi Odası’nın önderliklerinde organize edilen ‘‘İslam Ülkeleri Arasında Ticaretin ve Ortak Yatırım Girişimlerinin Geliştirilmesi’’ konulu 14.Özel Sektör Toplantısının, 24-26 Nisan 2011 tarihlerinde, Birleşik Arap Emirlikleri’nin, Şerjah kentinde 13. İslam Ticaret Fuarı ile eş zamanlı olarak düzenleneceği belirtilmiştir.

Yukarıda adı geçen toplantıda 2011 yılında ekonomileri gelişmekte olan İslam Konferansı Örgütlü üyesi ülkelerin ve özel sektörün rolünün tartışılacağına değinilen toplantılara Arap ve diğer İKÖ ülkelerinden çok sayıda girişimci, tüccar, sanayici ve uluslararası kurumların yanı sıra banka ve finans kurumlarının temsilcilerinin katılımlarının beklendiği ifade edilmektedir.

Yazıda ayrıca, katılım için bilgi ve başvuru formlarının http:/www.tobb.org.tr/DEID/Sayfalar/AnaSayfa/.aspx adresli we sitesindeki Yurt Dışı Etkinlikler başlığı altında ulaşılabileceği belirtilmiştir.