17.05.2024

Rusya Federasyonu'na İhracat

Sayın üyemiz,

T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Müdürlüğü’nün, Rusya Federasyonu ve Gümrük Birliğine üye ülkelere ihracat yapmak isteyen işletmelere ihracat izni verilmesi ile ilgili 21.08.2014 sayılı yazılarında; Rusya Federasyonu’nun ülkemizden hayvan,  hayvansal ürünler ile hayvansal yan ürünler (damızlık büyükbaş, küçükbaş hayvanlar, kanatlı, sperma, kollagen, süt ürünleri, su ürünleri (alabalık, somon, yengeç, çift kabuklular) yumurta, tereyağı, kanatlı eti ve ürünleri, bal, deri, boynuz vb.) ithalatı yapacağını belirtmiştir.

Firmaların Rusya Federasyonuna ihracat yapabilmeleri için İzmir Tarım İl Müdürlüğüne  en kısa süre içerisinde başvuru yapması gerekmekte olup, başvuru yapan firmalar İl Müdürlüğü teknik elemanları tarafından Rusya Federasyonu ve Gümrük Birliği mevzuatına göre denetlenecek ve denetleme sonuçları uygun olanlar ivedilikle Bakanlığa bildirilecektir.

Bilgilerinize sunarız.