17.05.2024

Tacikistan’da Yatırım ve İşbirliği Fırsatları, 9 Mayıs 2011 İstanbul

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Türk – Tacik İş Konseyi “Tacikistan’da Yatırım ve İşbirliği Fırsatları” toplantısını 9 Mayıs 2011 tarihinde İstanbul’da Tacikistan Ankara Büyükelçiliği’nin işbirliğinde gerçekleştirecektir.

Tacikistan, 8 milyonluk nüfusuyla Orta Asya’nın gelişen bakir pazarı olması yanında, komşu 23 milyonluk Özbekistan ve 15 milyon Tacik’in de yaşadığı bölge ülkeleri ve Afganistan’ın özellikle istikrarın hakim olduğu cazip Kuzey bölgesine açılan kapı konumundadır.

Girişimcilerimize potansiyel iş fırsatları sunan Tacikistan’da pazar payımızın artırılması ve bölgeye yönelik yeni yatırım ve ihracat imkanlarının oluşturulması amacıyla düzenlenecek söz konusu toplantıya, enerji, madencilik (özellikle alüminyum) tekstil-hazır giyim - pamuk ithalatı, gıda işleme ve makinaları (özellikle meyve), inşaat malzemeleri, hastane malzemeleri, sağlık ekipmanları ve ilaç sanayi, otomotiv ve yan sanayi, makine ve ekipmanları, temizlik ve kozmetik maddeleri, kağıt ürünleri, mobilya, gıda ürünleri, tarım aletleri sektörlerinde faaliyet gösteren firmalarımızın katılmasının önem arz ettiği bildirilmiştir.

Toplantıya katılmak isteyen firmaların en geç 6 Mayıs 2011 tarihine kadar DEİK ile (ilgili kişi: Adem Kula, tel: 0212 339 5083, faks: 0212 270 37 84, e-posta: akula@deik.org.tr ) iletişime geçmeleri gerekmektedir.