09.05.2024

Tayvanlı İşadamları ile İkili Görüşmeler ve İş Konseyi V. Ortak Toplantısı

Sayın Üyemiz,

DEÄ°K/Türkiye – Tayvan Ä°ÅŸ Konseyi ve “Chinese International Economic Cooperation Association” (CIECA) iÅŸbirliÄŸinde 06 Mayıs 2014 tarihinde Tayvan’ın baÅŸkenti Taipe’de Türkiye – Tayvan Ä°ÅŸ Konseyi V. Ortak Toplantısı ve akabinde Tayvan’ın önde gelen firmaları ile inÅŸaat (yeÅŸil bina teknolojileri) elektrikli araçlar, elektrik - elektronik, yazılım, biliÅŸim, güneÅŸ enerjisi, gıda,(domates, zeytin,kiraz,zeytinyaÄŸ, baharatlar, meyvesuları ve kuruyemiÅŸ ihraçatı) gıda iÅŸleme, ÇHC Eximbank, paketleme, makine, LCD alanlarında faaliyet gösteren firma temsilcileri ile ikili iÅŸ görüÅŸmeleri gerçekleÅŸtirilecektir.

Tayvan ekonomisi, yüksek teknoloji endüstrileri ile günümüzde dünyanın önde gelen elektronik üreticilerinden biri haline gelmiÅŸtir. Tayvan’ın baÅŸlıca sanayi dalları ise elektronik, bilgi ve iletiÅŸim teknolojileri, rafineri faaliyetleri, tekstil, demir ve çelik, makine, yenilenebilir enerji, çimento ve gıda iÅŸlemesidir. Makine ve kimya sektörlerinde çok büyük geliÅŸme gösteren Tayvan, özellikle yarı-iletkenler ve likit kristal görüntü birimlerinin üretimlerinde dünyada ikinci sırada yer almaktadır.

DiÄŸer taraftan, Tayvan, üretim maliyetlerindeki artış nedeniyle, yurtdışı yatırımlarına yönelmiÅŸ ve bölgenin en önemli yatırımcılarından biri haline gelmiÅŸtir. Tayvan’ın Türkiye’deki yatırımları henüz istenen seviyede olmamakla birlikte, yakın dönemde özellikle yenilenebilir enerji, yüksek teknoloji ürünleri ve gıda iÅŸleme sektörlerinde ülkemizde yeni yatırımlar gerçekleÅŸtirmeleri planlanmaktadır.

Bu baÄŸlamda, söz konusu ziyarete katılmak isteyen üyelerimizin aÅŸağıda  yer alan baÅŸvuru formunu doldurarak 1250 Euro* katılım ücretinin Ä°ÅŸ Bankası BeyoÄŸlu Åžubesi (1011) Asya Pasifik Ä°ÅŸ Konseyleri 3314726 No’lu Euro hesabına (IBAN No: TR70 0006 4000 0021 0113 3147 26) yatırıldığını gösteren katılımcının isminin de kayıtlı olduÄŸu ödeme dekontuyla birlikte, en geç 15 Nisan 2014 tarihine kadar DEÄ°K’e (Adem Kula, Tel: 212 339 50 83; Faks: 270 37 84 e-posta: akula@deik.org.tr) iletmeleri gerekmektedir.

Ek-1: Taslak Program
Ek-2: Katılım Formu

Önemli:Tayvan, vatandaÅŸlarımıza vize uygulamaktadır, DEÄ°K Ä°ÅŸ Konseyi vizelerin alınması konusunda üyelerimize yardımcı olacaktır.

*1250 Avro katılım ücretine dahil olan hizmetler: Transferler, ÅŸehir turu rehberlik hizmetleri, uçuÅŸ biletleri (Ä°stanbul çıkışlı) konaklama, dahildir.

Üyelerimizin Tayvan’da özel firma ziyaret talepleri DEÄ°K Ä°ÅŸ Konseyimizce ayarlanacaktır. Ä°kili görüÅŸmelere Tayvanlı firmalar davet edilecektir.