18.05.2024

OIC Büyükelçiler Konferansı

Sayın Üyemiz,

TOBB'dan gelen Lahor Ticaret ve Sanayi Odası'nın 29.01.2014 tarihli yazısında;

Lahor Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, “2. LCCI-OIC Büyükelçiler Konferansı & Ä°kili Ä°ÅŸ GörüÅŸmeleri 2014” etkinliÄŸinin 2014 yılının Nisan ayında düzenleneceÄŸi bildirilmektedir.

Etkinlik kapsamında, ikili iÅŸ görüÅŸmeleri düzenlenmesi ve Ä°slam Ä°ÅŸbirliÄŸi TeÅŸkilatı (Ä°Ä°T) üyesi ülkelerin Ä°slamabad’da yerleÅŸik Büyükelçileri ile beraber Ä°Ä°T üyesi ülkelerden yaklaşık 100 delegenin davet edilmesinin planlandığı belirtilmektedir.

Konferansın amacının “Yeni Pazarların GeliÅŸtirilmesi ve Katma DeÄŸerli ve Konvansiyonel Olmayan Ürünlerin Ticaretinin Güçlendirilmesi” olacağı ve etkinlik çerçevesinde aÅŸağıda belirtilen konu baÅŸlıklarının gündeme geleceÄŸi ifade edilmektedir:

(a)    Bankacılık ve ödeme sorunları ile çözüm önerileri

(b)   (Kadın GiriÅŸimcileri de içeren) Ticarette KOBÄ° payının artırılması

Konferansta öne çıkan sektör grupları aÅŸağıda yer almaktadır:"

i. Tarım & Gıda                              vi. Ev Tipi Cihazlar

ii.  Oto Yedek Parça                     vii. Deri EÅŸya