18.05.2024

Pakistan'daki Fuarlar

Pakistan Tekstil İşleme Fabrikaları Birliği’ne gerçekleştirilen ziyaret sırasında Birlik Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerince tekstil kimyasallarına Pakistan pazarında büyük ihtiyaç duyulduğu, üyelerinden Türkiye’deki küçük ve orta ölçekli üreticiler ile bir araya gelme yönünde talep aldıkları bildirilmiş ve ayrıca, bazı firmaların tekstil makinesi talebinde de bulunabilecekleri dile getirilmiştir. İlaveten, Türkiye’ye hazır giyim ve ev tekstili ihracatı yönünde de talepler olduğu bildirilmiştir. Diğer taraftan, Pakistan’daki fuar organizatörlerinden biri olan EC Gateway sahibi Dr. Khusheed Nizam tarafından Textile Asia başta olmak üzere aşağıdaki fuarlara Türk firmalarının katılımını teşvik etmek amacıyla katılımcı firma yetkilisinin İstanbul-Karaçi-İstanbul gidiş dönüş uçak bileti ve 5 yıldızlı otelde konaklama masraflarının ödenmesi, Karaçi Havaalanı’nda karşılanmaları ve otele transferleri ve Yellow Pages of Pakistan isimli yayınlarında çeyrek sayfalık ücretsiz tanıtım imkanı ve fuar katoloğunda 200 kelimelik firma profilini ücretsiz yayımlama imkanı teklif etmektedir. Asfari stant büyüklüğü 9 metrekare olup, metrekare fiyatı 300 USD’dır. Dr. Khursheed Nizam tarafından teşvik edilmesi teklif edilen fuarlar aşağıda sunulmaktadır.

-Health Asia & Pharma Asia 2011 – Health and Pharma Machinery & Product Show (22-24 Mart 2011 :  www.health-asia.com)

-ITIF Asia (Trade and Industry Machinery Fair) 2011 (28-30 Mart 2011: www.itifasia.com) (5th Power & Alternative Energy Asia 2011)

-Txtile Asia (Txtile & Garnmetns Machinery Show) 2011 (16-18 Nisan 2011: www.textileasia.com.pk)