28.03.2024

Başbakanımızın Finlandiya, İsveç Polonya Ziyareti

Sayın Üyemiz,

Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 5-9 Kasım 2013 tarihleri arasında Finlandiya, İsveç ve Polonya’ya gerçekleştirecekleri resmi ziyaret kapsamında,  T.C. Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda DEIK-Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu organizasyonuyla belirtilen ülkelere yönelik Türk işadamları heyeti ziyareti düzenlenecektir. Anılan ziyaret çerçevesinde, Helsinki, Stokholm ve Varşova’da Sayın Başbakan Erdoğan, Ekonomi Bakanı Sayın Çağlayan ve TOBB-DEİK Başkanı Sayın Hisarcıklıoğlu’nun onurlandırmalarıyla İş Forumları’nın  gerçekleştirilmesi öngörülmektedir.

İsveç ve Finlandiya’da özellikle bilişim /telekom/ güvenlik, çevre ve sürdürülebilir enerji çözümleri,  yüksek teknoloji/elektronik, orman ve kağıt ürünleri, savunma sanayi, sağlıklı yaşam ürünleri (ilaç sanayi) ve turizm sektörlerinde faaliyet gösteren firmalarımız için işbirliği, yatırım ve ticaret imkanları söz konusudur. Polonya’da inşaat ve inşaat malzemeleri sektörü, enerji, makine sanayii, tekstil-konfeksiyon, gıda, turizm, mücevherat ve savunma sanayii alanlarında işbirliği olanakları öne çıkmaktadır. Toplantılar kapsamında ticaret, karşılıklı yatırım, AB teknoloji geliştirme projelerinde ortaklık ve 3. pazarlarda işbirliği fırsatlarının değerlendirilmesinde fayda görülmektedir.

Söz konusu etkinliğe katılmak isteyen üyelerimizin ilişikteformu doldurarak en geç 9 Ekim Çarşamba gününe kadar DEİK'ten Sn. Gamze Eren (e-posta : geren@deik.org.tr ; tel : 0212.3395020) iletmeleri önemle rica olunur.

Saygılarımla,