23.04.2024

15 Özel Sektör Buluşma Top Tarihi Değişti.

Sayın Üyemiz,

Ä°slam Ticaret, Sanayi ve Tarım Odası (ICCIA) Ä°ran Ticaret, Sanayi, Madencilik ve Tarım Odası ve Ä°slam Kalkınma Bankası iÅŸbirliÄŸinde, 28-30 Ekim 2013 tarihleri arasında, “Küresel Kalkınmada Ä°slam Ä°ÅŸbirliÄŸi TeÅŸkilatı (Ä°Ä°T) Ülkelerinin Rolü” teması altında, “15. Ä°slam Ülkeleri Özel Sektörü Tanıtım, Ticaret, Ortak GiriÅŸim ve Yatırım Toplantısı”  ve “7. Ä°slam Ülkeleri Ä°ÅŸ Kadınları Forumu” nun, Ä°ran Ä°slam Cumhuriyeti’nde düzenlenecektir.

Bu toplantıların Ä°Ä°T üyesi ülkelerden çok sayıda giriÅŸimci, tüccar ve sanayicileri bir araya getirerek, ikili iliÅŸkilerin geliÅŸtirilmesinde ve özellikle ekonomi ve iÅŸletmelerle ilgili sorunların tartışılmasında etkili olacağı iletilmektedir. Söz konusu toplantılara Ä°slam Kalkınma Bankası (Ä°KB), Ä°slami Ticaret Finansı KuruluÅŸu (ITFC), Kalkınma için Ä°slami Ä°ÅŸbirliÄŸi (ICD) gibi uluslararası finans kuruluÅŸlarının katılarak, Ä°slam ülkelerine sundukları hizmetler hakkında katılımcıları bilgilendirecekleri belirtilmektedir.

Söz konusu toplantıların ayrıca, giriÅŸimcilere/kurumlara yeni pazarları keÅŸfetme, projelere finans saÄŸlama, müÅŸterek teÅŸebbüsler oluÅŸturma ve ihracat finansmanı gibi özel sektörün ortak ilgi alanlarındaki iÅŸbirliÄŸi fırsatlarını deÄŸerlendirmek olduÄŸu ifade edilmektedir. Bu toplantılar sayesinde Ä°Ä°T üyesi ülkelerin iÅŸ çevrelerinde yeni iÅŸ imkanları ve geniÅŸleme konularında bilinirlik oluÅŸturulduÄŸu bildirilmiÅŸtir.

Söz konusu toplantıların Ä°Ä°T ülkeleri arasında tecrübe ve fırsat paylaşımı, teknoloji transferi, giriÅŸimci geliÅŸimi, ortak giriÅŸimler ve kamu özel sektör ortaklıklarının geliÅŸtirilerek kapasite oluÅŸturulması, yasa yapıcılar, reklam ajansları ve ilgili çok taraflı kurumlar arasında bilgi deÄŸiÅŸimi imkanı sunması hedeflenmektedir.

Bilgi edinilmesi rica olunur.