Türk Gıda Kodeksi Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği Hk
Sayın Üyemiz,
30/06/2013 tarihli 28693 sayılı Resmi Gazete' de Türk Gıda Kodeksi Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği yayınlanmıştır.
Yönetmelik; tüketici ve insan sağlığını, tüketici haklarını, gıda satışında adaletin sağlanmasını ve uygun durumlarda çevrenin korunmasını da göz önünde bulundurarak;
- Ek-II ve Ek-III’te yer alan gıda katkı maddelerinin listesini,
- Gıdalarda, gıda katkı maddelerinde, gıda enzimlerinde ve gıda aroma vericilerinde kullanılan gıda katkı maddelerinin kullanım koşullarını,
- Gıda katkı maddelerinin etiketleme kurallarını,
belirlemektir.
Söz konusu Yönetmeliğe ulaşmak için tıklayınız.
Bilgi Bankası
- Fire,Zayiat ve Randıman Oranları
- İstatistikler
- Projeler
- Rekolte Raporları
- Coğrafi İşaretler
- Mevzuat
- Hukuki ve Mali Danışmanlık
- Duyuru Arşivi
- Raporlar
- Makaleler
- Yayın Listesi
- Kütüphane
- İTB Logolar
- KVKK
- Form ve Dilekçeler
- Uluslararası İlişkiler
- E-Bülten Aboneliği
- E-Bülten Arşivi
- Sık Sorulan Sorular
- İzmir Hakkında
- Faydalı Linkler
- TOBB Uluslararası İş İmkanları Sistemi