19.05.2024

Kırgızistan’a Ticaret ve Müteahhitlik Heyeti Programı Hk.

Sayın Üyemiz,

Ekonomi Bakanlığı’ndan alınan bir yazıda, Ekonomi Bakanlığı koordinasyonu, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) organizasyonuyla, 9-10 Nisan 2013 tarihlerinde Kırgızistan’a yönelik olarak bir Ticaret ve Müteahhitlik Heyeti Programı düzenleneceği bildirilmektedir.

Yazıda devamla, girişimcilere potansiyel iş fırsatları sunan Kırgızistan’da Pazar payımızın artırılması ve anılan ülkeye yönelik yeni ihracat imkanlarının oluşturulması amacıyla düzenlenecek söz konusu heyete, hazır giyim ve konfeksiyon, kimyevi maddeler ve mamulleri, elektrik-elektronik, makine ve bilişim, halı, tekstil ve hammaddeleri, mücevher, deri ve deri mamulleri, ağaç mamulleri ve orman ürünleri, hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri, iklimlendirme sanayii, makine ve aksamları, çelik ve demir ile demir dışı metaller sektörleri başta olmak üzere uluslar arası standartlara uygun ürünleri imal ve ihraç eden firmalarımızın iştirak edebileceği belirtilmektedir.

Söz konusu Ticaret ve Müteahhitlik Heyeti Programı kapsamında, Türkiye’den ve anılan ülkeden üst düzey yetkililerin katılımıyla düzenlenecek iş forumlarının yanı sıra, Türk ve Kırgız girişimciler arasında iş görüşmelerinin gerçekleştirileceği ifade edilmektedir. Programa katılmak isteyenlerin, 4 Nisan 2013 Perşembe günü mesai bitimine kadar, aşağıda irtibat bilgileri yer alan Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri (OAİB) Genel Sekreterliği’ne başvurmaları gerekmektedir.

OAİB: Ebru Atamer: 0312 447 2740