İhracattan Geri Dönen Kuru İncir ve Antep Fıstığı Hk.
T.C. İzmir Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden alınan yazıda; ülkemizden kuru incir ve Antep fıstığı ihracatının sürdürülebilir olması, pazar kaybı yaşanmaması, alıcı ülkelerden alınan bildirim sayılarındaki artışın ve haksız rekabetin önlenmesi ve ülkemiz itibarının korunması amacı ile geri dönen ürünlerin resmi kontrollerinde ilave tedbirler alınması gerekliliği aktarılmaktadır.
Bu kapsamda ülkemizden ihraç edilen ancak çeşitli nedenlerle geri dönen kuru incir ve Antep fıstığı ürünlerinin işlemlerinde;
1) Gıda güvenilirliği resmi kontrollerinin ülkeye ilk sınır giriş noktasında bitki sağlığı kontrolleri ile birlikte eş zamanlı yapılması,
2) Resmi kontroller sonuçlanana ve Bakanlığımız nihai kararı Gümrük Müdürlüğüne gönderilene kadar ürünlerin ilk giriş Gümrük Müdürlüğü tarafından alıkonulması,
3) Bitki sağlığı kontrolleri ve gıda güvenilirliği kontrollerinin olumlu sonuçlanması durumunda Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü tarafından Gümrük Müdürlüğü’ne uygunluk yazısı yazılması,
4) Gıda güvenilirliği kontrolleri sonuçlanmadan ilgili Zirai Karantina Müdürlüğü ve/veya ilgili Gümrük Müdürlüğü tarafından ürünlerin iç Gümrük Müdürlüklerine (Serbest Bölge Gümrük Müdürlükleri dahil) hareketine ve/veya üçüncü ülkelere ihracatına kesinlikle izin verilmemesi gerektiği ifade edilmektedir.
Saygılarımızla,
İzmir Ticaret Borsası
Bilgi Bankası
- Fire,Zayiat ve Randıman Oranları
- İstatistikler
- Projeler
- Rekolte Raporları
- Coğrafi İşaretler
- Mevzuat
- Hukuki ve Mali Danışmanlık
- Duyuru Arşivi
- Raporlar
- Makaleler
- Yayın Listesi
- Kütüphane
- İTB Logolar
- KVKK
- Form ve Dilekçeler
- Uluslararası İlişkiler
- E-Bülten Aboneliği
- E-Bülten Arşivi
- Sık Sorulan Sorular
- İzmir Hakkında
- Faydalı Linkler
- TOBB Uluslararası İş İmkanları Sistemi