27.04.2024

IORA İş Zirvesi 2024

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden alınan yazıda (TOBB), Ticaret Bakanlığı'nın yazısına atfen; Hint Okyanusu bölgesinde iş birliği ve sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak amacıyla 1997 yılında kurulan Hint Okyanusuna Kıyıdaş Ülkeler Birliği (IORA) ile ilişkilerimizin 2018 yılından bu yana diyalog ortaklığı statüsünde sürdürüldüğü belirtilmekte; IORA'nın başlıca öncelik alanlarından birinin "Ticaretin ve Yatırımın Kolaylaştırılması" olmasıyla beraber, ayrıca bahse konu Birlik ile ilişkilerimizin geliştirilmesinin Yeniden Asya Girişimi'nin de öncelikleri arasında yer aldığı bildirilmektedir.

Bu çerçevede, IORA ile ilişkilerimizin güçlendirilmesi, iş birliği olanaklarımızın değerlendirilmesi ve Birlik gündeminin takip edilebilmesi amacıyla diyalog ortaklarının katılımlarıyla düzenlenen toplantılara ülkemizce katılım sağlandığı ifade edilmektedir.

Bu kapsamda, IORA Sekretaryası'ndan alınan bir notada, 28-29 Mayıs 2024 tarihlerinde Hint Okyanusuna Kıyıdaş Ülkeler İş Forumu'nun (IORBF) Sri Lanka'nın Kolombo şehrinde “IORA İş Toplantısı 2024” (IORA Business Conclave 2024) organizasyonunun "Büyümeyi Sürdürmek - Ufuklar Arasında Köprü Kurmak" temasıyla düzenlenmesinin planlandığı bildirilmektedir.

Aynı notada devamla, söz konusu toplantının üye devletler ile diyalog partnerlerinin katılımına açık olduğu ve toplantıya katılım sağlamaya ilgi duyan tarafların https://forms.gle/UuweordZcMn9wVgLA  bağlantısından erişim sağlanabilen kayıt formunu doldurması gerektiği belirtilmektedir.