29.04.2024

Türkiye-Türkmenistan İş Forumu, Aşkabat/Türkmenistan

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden alınan yazıda (TOBB); Türkiye-Türkmenistan Hükümetlerarası Karma Ekonomik Komisyonu (HEK) Eş Başkanı T.C. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz'ın HEK 7. Dönem Toplantısı vesilesiyle yapacağı Türkmenistan ziyareti kapsamında 6 Aralık 2023, Çarşamba günü Türkiye-Türkmenistan İş Forumu'nun TOBB ve DEİK iş birliğinde Aşkabat'ta düzenlenmesi öngörülmektedir.

Bahse konu İş Forumu'na katılmayı arzu eden firma ve kurum temsilcilerinin 27 Kasım 2023, Pazartesi günü saat 18:00'a kadar https://anket.tobb.org.tr/#/anket/turkmenistan-is-forumu yer alan formu doldurarak ön kayıt oluşturmaları gerekmektedir.

Başvuru ve Katılım Koşulları:

Uçak biletleri ve Aşkabat'ta konaklama katılımcılar tarafından münferit olarak organize edilecektir. Toplantının gerçekleştirileceği yer ve program kayıt yaptıran firma temsilcilerine bilahare iletilecektir.

Türkmenistan Türk vatandaşlarına vize uygulamaktadır. Bu bağlamda, katılım formunu dolduran kişilerin listesi, vize kolaylığı sağlanması amacıyla Türkmenistan Ankara Büyükelçiliği'ne tarafımızdan iletilecek olup, vize başvurusu ve takibi katılımcılar tarafından münferit olarak gerçekleştirilecektir. Dolayısıyla, diplomatik notaya işlenecek pasaport bilgilerinin katılım formuna eksiksiz eklenmesi önem arz etmektedir.

Detaylı Bilgi İçin:

- TOBB: