29.04.2024

Dost Ülke Vatandaşları ve Tüzel Kişiliklerinin Rusya’da Hesap Açmalarının Kolaylaştırılması

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden alınan yazıda (TOBB), Moskova Ticaret Müşavirliği'nin yazısına atfen; Rusya Federasyonu (RF) Hükümeti'ne ait internet sayfasında, dost ülke vatandaşları ve tüzel kişilerinin RF’de iş kurmalarını kolaylaştıracak bir takım kararlar alındığı, ülkemizin de aralarında bulunduğu ülke vatandaşları ve tüzel kişilerinin RF bankalarında hesap açmalarının kolaylaştırılmasının amaçlandığı, bunun için söz konusu kişilerin kendi ülkelerinde bulunan finansal kuruluşlara gerekli belgeleri sunmak suretiyle RF bankalarında hesap açmalarının mümkün olacağı belirtilmektedir.

Yazıda ayrıca, bahse konu habere http://government.ru/news/49928/ adresinden ulaşılmasının mümkün olduğu ifade edilmektedir.