19.05.2024

Kredi Garanti Fonu Yeni Destek Paketleri

Türkiye Odalar ve Borsalar BirliÄŸi'nden alınan yazıda (TOBB), geçtiÄŸimiz günlerde açıklanan ve toplam büyüklüÄŸü 60 Milyar TL olan KGF kefaletli “Yatırım Destek Paketi”, “Ä°hracat Destek Paketi” ve “Ä°ÅŸletme Harcamaları Destek Paketi” baÅŸvurularının 22 Åžubat 2022 tarihi itibariyle baÅŸladığı ifade edilmekte ve destek paketlerine iliÅŸkin bilgiler iletilmektedir.

Yatırım Destek Paketi:

Yatırım yapmayı planlayan KOBÄ° ve KOBÄ° dışı tüm iÅŸletmeler, yatırım ve yatırıma baÄŸlı iÅŸletme harcamalarında kullanabileceÄŸi Yatırım Destek Paketi’nden 120 aya kadar vade ile yararlanabilecek. Pakette kredi üst limiti KOBÄ°’ler için 35 Milyon TL’yi bulurken KOBÄ° Dışı iÅŸletmeler ise 100 Milyon TL’ye varan miktarlarda kredi kullanabilecek. Kadın giriÅŸimci KOBÄ°’ler %90, diÄŸer KOBÄ°’ler %85, KOBÄ° dışı iÅŸletmelerise %80 oranında kefalet oranlarından faydalanabilecek.

Ä°hracat Destek Paketi:

Ä°hracatçı veya döviz kazandırıcı sektörlerde faaliyet gösteren KOBÄ°’ler ile ihracat potansiyeli taşıyan KOBÄ°’lerin yararlanabileceÄŸi Ä°hracat Destek Paketi’nde ise iÅŸletmeler, azami 6 ay ödemesiz dönem dahil azami 24 ay vade ile kredi kullanabilecek. Pakette kredi üst limiti iÅŸletmenin segment ve cirosuna göre deÄŸiÅŸmekle birlikte azami 25 Milyon TL olarak belirlendi. Mevcutta ihracatı olan firmalar %90, potansiyel ihracatçı firmalar da %85 oranında kefaletten yararlanabilecek.

İşletme Harcamaları Destek Paketi:

KOBÄ° ve KOBÄ° dışı firmaların iÅŸletme sermayesi ihtiyaçlarının karşılanması için oluÅŸturulan Ä°ÅŸletme Harcamaları Destek Paketi’nden ise KOBÄ°’ler azami 5 milyon TL, KOBÄ° Dışı iÅŸletmeler ise azami 20 Milyon TL tutarında krediden faydalanabilecek. Ticari kredi kartları ve Debit/Banka kartına baÄŸlı kredili mevduat hesabı üzerinden kullandırılacak kredinin kefalet oranları KOBÄ°’ler için %80, KOBÄ° Dışı iÅŸletmeler için ise %75 olacak.

İzmir Ticaret Borsası